Haberler

Polisi öldüren Astsubaya müebbet hapis istendi

Güncelleme:

Çekmeköy'de silahlı kavgaya girdiği polis memurunu öldürdüğü gerekçesi ile "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Astsubay için müebbet hapis cezası istendi.

Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanık Aslan S.'nin olay yerinden ayrılma imkanı bulunduğu halde ayrılmayarak eylemine devam edip Süleyman A.'ya 7'si öldürücü nitelikte 8 kurşun sıktığını gerekçe göstererek meşru müdafaa hakkından yararlanma imkanının bulunmadığını belirtti. Savcı, Aslan S.'nin, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Aslan S. ile maktül Süleyman A.'nın babası Ali A. ve tarafların avukatları katıldılar.

SAVCI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAASINI SUNDU

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma Savcısı Ali Dereli, sanık Aslan S.'nin maktül Süleyman A.'nın eşi Deniz A. ile ilişkisi olduğunu, olayın iç yüzünü öğrenmek amacıyla kendisini sanıkla buluşturmak istediğini belirtti.

KARŞILIKLI ÇATIŞMADA VÜCUTLARINA 11 KURŞUN İSABET ETTİ

3 Eylül 2018 tarihinde 07.15'de eşinin servise bindiği Çekmeköy'e eşi ile birlikte giden Süleyman A.'yı bu nedenle Aslan S. ile tartıştığı hatırlatılan mütalaada, tartışma sırasında her ikisinin belinde tabanca bulunduğu, sanığın bir iki defa belinde bulunan silaha davrandığı ancak belinden çıkaramadığı, Süleyman A.'nın Aslan S.'ye doğru ateş ettiği tabancanın emniyet kilidinin kapalı olması nedeniyle tabancanın ateş almadığı, bu esnada sanığın da tabancasını çıkardığı, ortada kalan Deniz A.'ya bir adet merminin isabet ettiği kaydedildi. Bu aşamada sanık ile maktulün birbirlerine karşılıklı ateş edip vücut vücuda kavgaya tutuştukları hatırlatılan mütalaada, Süleyman A.'nın vücuduna 7'si öldürücü nitelikte 8 mermini isabet ettiği, Aslan S.'nin vücuduna ise 1'i öldürücü nitelikte 3 merminin isabet ettiği, Süleyman A.'nın yaşamını yitirdiği, Aslan S.'nin ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı kaydedildi.

KAÇMADIĞI İÇİN MEŞRU MÜDAFAADAN YARARLANAMAYACAĞINI SAVUNDU

Sanığın olayın başlamasına haksız hareketlerle neden olduğu ifade edilen mütalaada, "Olay yerinden ayrılarak saldırıdan kurtulma imkanı olduğu halde eylemine devam ederek maktulün ölümcül bölgelerine ateş etmeye devam ettiği, olayın başlama aşamasında ve sonrasında maktulü engelleyecek şekilde ateş etme imkanı varken kasten öldürücü bölgelere çok sayıda ateş ettiği, ölçülü kuvvet kullanmadığı, tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde meşru müdafaa hükümlerinden yararlanma imkanını bulunmadığı" kaydedildi. Savcı Dereli, sanık Aslan S.'nin, "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Söz alan Süleyman A.'nın kardeşleri Gökhan A. ve Hakan A. ve babası Ali A., Deniz A.'nın Süleyman A.'nın ölümüne neden olduğunu belirterek, Deniz A.'nın da cezalandırılmasını istedi. Esas hakkındaki mütalaaya karşı süre isteyen Aslan S., beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme, sanık ve avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için süre vererek erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ümraniye Cezaevi Tabur Komutanlığı'nda görevli astsubay Aslan Sezer ile aynı cezaevinde infaz koruma memuru olarak görev yapan Deniz A. arasında duygusal ilişki olduğu belirtiliyor. Deniz A. ile evli olan Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Süleyman A.'nın ilişkiyi öğrendiği belirtilen iddianamede, Süleyman A.'nın zorlaması ile Deniz A.'nın 3 Eylül 2018 tarihinde eşini Aslan S.'nin her sabah servise bindiği yere götürdüğü kaydediliyor. Tarafların tartıştıkları, Süleyman A.'nın ilk önce eşini kolundan yaraladığı, daha sonra da Aslan Sezer'e ateş etmek isterken silahın tutukluk yaptığı, silahını doldur boşalt yaptığı sırada tarafların boğuşmaya başladıkları kaydediliyor. Olay anında Süleyman A.'nın en az 3, Aslan S.'nin de en az 8 kez ateş ettiği belirtilen iddianamede, Aslan S.'nin Süleyman A.'yı iki kez sırtından vurduğu kaydediliyor. İddianamede, Aslan S. için, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ceza isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (9)

YAZIK:

Arkadaş maalesef gözümün önünden bir türlü gitmeyen kare !!! Çok çok üzücü hatta bu adi herif maktülün son nefesinde şehadet getirdiğini ifadesinde beyan etmişti allah rahmet eylesin pis yoluna gitti peki ya kadın ne oldu koskoca bir hiç boşuna ayaklı şeytan denmiyor bunlara koca gitti sevgili hapiste boşmu duracak ?

15
0
yanıtYanıtla
.istanbull:

Tam tersi olsaydı polise hiç bir şey olmazdı adalet yok ki zaten o onu öldürmeşeydi polis onu öldürürdü

2
11
yanıtYanıtla
sado:

ne kadar saçma bir düşüce böyle

yanıt2
yanıt0
Vergici:

Bravo aydınlandık yine

yanıt1
yanıt2
Eyüp66:

İnşaallah şu drift yaparak gidip anne ve iki çocuğunu öldüren canilerede böyle ceza verilir.

4
0
yanıtYanıtla
es:

bayanların çalıştığı işyerınde erkek fazla olmamalı sohbetler sonra belden aşağı oluyor duygusal yaklaşma olabılır bu erkeklerın içinde gecerlı bayan cok olmasın, , , , , , , , , , her bayan ve erkek yapar demek deyili doğru yolda gıden hata yapmaz kadında suçlu madem pıslık yapıcan kocana boşan ne yaparsan yap kocanı yaktın haın

4
0
yanıtYanıtla
gerçekler:

adı üstünde işyeri, iş yapmak için alınterin ekmeğin için gidersen, iş arkadaşın ister top model olsun ister kıpraşık olsun, sana hiç bişi olmaz.

yanıt2
yanıt3
bir acayip adam:

bu nasıl adalet nasıl meşru müdafa sayılmaz, adamda delik deşik olmuş anlam veremedim bu karara.

0
1
yanıtYanıtla
hacı yatmaz:

bir halt yiyecen boşan ne yapıyorsan yap niye milletin hayatını karartıyon. . diğeri astsubay namusumuz kime emanet. . yazıklar olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title