Haberler

ODTÜ'de öğrencilerin "yurt" protestolarına polis ekipleri müdahale etti! Ağaç kesimi başladı

Güncelleme:

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna karşı öğrencilerin başlattığı protesto gösterileri devam ediyor. Bugün saat 09.30 sıralarında okula giren polis ekipleri, eylem yapan öğrencileri dışarı çıkarttı. Ağaç kesimi başlarken, gözaltına alınan öğrenci olmadığı bildirildi.

ODTÜ'de Kredi Yurtlar Kurumu yurdu yapılması planlanan Kavaklık bölgesinde öğrencilerin protesto eylemleri sürerken, bu sabah saatlerinde polis üniversiteye girdi. Bölge çok sayıda polis tarafından ablukaya alınırken, öğrencilerin çadırların olduğu alandan çıkması istendi.

Polis ekipleri ODTÜ'de! Öğrenciler alandan uzaklaştırıldı, ağaç kesimi başladı

Karşı koyan öğrenciler eylemlerini sürdüreceklerini açıklayınca polis müdahale etmeye başladı. Polis müdahale sırasında biber gazı kullandı.

Destek için ODTÜ'ye giden vekil ve akademisyenler içeri alınmazken, polisin öğrencilere müdahalesi sonrasında ağaçların kesimine başlandı.

Mimarlar Odası geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurdu inşaatının ruhsatsız olduğu iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu.

Polis ekipleri ODTÜ'de! Öğrenciler alandan uzaklaştırıldı, ağaç kesimi başladı

HDP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

HDP Milletvekili Murat Çepni de ODTÜ Kavaklık'a giderken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ODTÜ Kavaklık alanı polis tarafından ablukaya alındı" dedi.

ESKİ CHP'Lİ NAZLIAKA'DAN CANLI YAYIN

26. dönem'de CHP'den Ankara milletvekili olan, ancak sonra partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka da Twitter hesabından ODTÜ Kavaklık'ta olduğunu ve durumun acil olduğunu kaydetti. Nazlıaka İnstagram hesabından canlı yayın yaptığını da belirtti.

Polis ekipleri ODTÜ'de! Öğrenciler alandan uzaklaştırıldı, ağaç kesimi başladı

ODTÜ MEZUNLARI KONSEYİNDEN AÇIKLAMA

ODTÜ Mezunları Konseyi, "ODTÜ'ye yurt yapıyoruz" kampanyası başlatacaklarını duyurmuştu.

Konsey'in yapmış olduğu açıklamanın tam metni şöyle:

"Daha iki gün önce;

Sorumluları bir kez daha uyarıyoruz. ODTÜ'nün yurt sorununu da öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunları ile biz ODTÜ'lüler çözeceğiz. ODTÜ'nün üniversite bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olacağız, demiştik.

Bugün buradan duyuruyoruz ki;

ODTÜ'nün, ODTÜ öğrencilerinin ihtiyacı olan yurdu biz ODTÜ'lüler yapacağız.

Ülkenin ekonomik olarak dar boğazda olduğu bugünlerde KYK mali olanaklarını başka yerlerde kullansın.

Yasal gereklilikler yerine getirilmeden başlatıldığı söylenen çalışmalar için de hukuki girişimlerde bulunacağız. Ve yapılan protokolün iptalini talep edeceğiz.

Biz ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak;

ODTÜ'ye yurt yapma kampanyası başlatıyoruz. Başta Rektörlük olmak üzere tüm ODTÜ bileşenlerini ve ODTÜ dostlarını kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Yarın bankalarda açtıracağımız;

'ODTÜ'ye yurt yapıyoruz' kampanyası hesabını duyuracağız."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kredi Yurtlar Kurumu Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (50)

kızıl elma:

defolun gidip okulunu okuyun, zibidiler. o yurtlar kimin için yapılıyor. iyi yapmış polis

50
42
yanıtYanıtla
Rolex:

Evet, biliyorsan sen söyle bakalım, Kimin için yapılıyor?

yanıt9
yanıt4
ulubatlı hasan:

Yurt öğrenciye yapılırda olması gereken yere yapılır. Odtü bilim insanı yetiştirir. Osmanlının son dönemi saray ve devlet erkanında hep yabancı teba vardı abdülhamitin fotoğrafçıları terzisi mimarları hep yabancıydı. Gariban osmanlı halkı ise hep garibandı. İstanbul çevresi zevk içinde doğu taraflar sefa içinde aşiret tarikatlar ama anadolu garibandı. Bazı şeyler iyi olur sanıyoz ama kötü oluyor. Ortalık karıştırmak kimse için iyi olmaz. Öğrencilerle anlaşın okulu kötülemeyin kıskanmayın okulu.

yanıt25
yanıt7
Vatansever:

La çüruk elma bu ülkenin anahtarı senin elinde mi işine gelmeyeni kafana göre ulkeden kovma hakkıni kendinde göruyorsun.Zibidilikte senin üstüne baska kimse yoktur hemde önünden gidenisin kondoz seni

yanıt1
yanıt0
Lorenzo ampülü:

Sen o zibidi dediğin beyinlerin nasıl zeki olduğunu tahmin bile edemezsin. Muhtemelen bu yorumunu okuyup kahkalar içinde yerlere yatıyorlar. Bir maymunun bir insana muz kabuğu fırlatması gibi birşey :)

yanıt1
yanıt1
HALOAĞA:

KAPATIN GİTSİN. BU NEYAAAAAA ! AYRI BİR DEVLET GİBİ . O ZAMAN ÇAREYİ SİZ BULUN DEVLETİ UĞRAŞTIRMAYIN. KAVAK LEN BU KAVAK BUGÜN DİK YARIN BÜYÜR. AMA TABİ MESELE AĞAÇ DEĞİLSE ONU BİLEMEM

17
19
yanıtYanıtla
MEHMET:

KAVAK AĞACINI BİLİYORLAR MI?. . . . ZANNETMİYORUM. . ÖNCE İNGİLİZCE LİTARETÜRLERİ KARIŞTIRIP BAKMALARI LAZIM. . SONRA DA YANLIŞ EKSİK BİLGİLERLE GELİRLER. .

yanıt6
yanıt9
DİKEN:

ODTÜ hep bir olay ile gündeme geliyor. şimdiye kadar ne yaptılar neyi icat ettiler bilimsel olarak uzayda bir gezegen mi buldular haberimiz olmadı. TÜRKİYE''DE ÜNİVERSİTELER 2 SINIF 1=VER PARAYI AL DİPLOMAYI 2=SİYASİ ÇIKAR İÇİN KULLANILAN TİPLER. BUNLARIN OKUMAK ÜLKESİNE HİZMET ETMEK GİBİ DERTLERİ YOK. OLSAYDI BU KADAR ÜNİVERSİTENİN ŞİMDİYE KADAR BİLİM VE TEKNOLOJİ ADINA NE KATKISI OLDU.

14
9
yanıtYanıtla
boş yapma.:

Yazdığın yorumdan zihniyetinin ne olduğu belirgin ve ODTÜ nün her alanda ne kadar başarılı bireyler yetiştirdiğinden de bir haber olduğun aşikar. birincisi ODTÜ''ye para verip girsene hadi. . . kapısının önünden geçirmezler seni bu zekayla. ikincisi, haklarını savunmayan insanlar her zaman ezilir ve hor görülür. birileri tepelerine gelir ve biner. hak aramak, birşeyleri savunmak her zaman bir bireyin hakkıdır.

yanıt2
yanıt3
batur:

siz zengin veletleri babalarınızın size tahsis ettiği son model arabalarla istediğiniz yere giderken. cebinde otobüse binecek parası olmayanlar ya yürüyor yada otostop çekiyor. niyeyse bu işler hep aynı kesime batıyor

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title