Haberler

PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle Söylemiş

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kardeşi ile görüşen PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın iki cümle kurduğunu vurgulayarak "Sağlığının iyi olduğunu söylemiş, arkadaşlara seçim çalışmalarında başarılar dilemiş." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, görüşme iznini ve Abdullah Öcalan'ın mesajlarını TBMM'de bir grup gazeteciye değerlendirdi. Temelli, Öcalan'ın uzun bir aradan sonra görüştüğü kardeşiyle 'sağlığının iyi olduğu' mesajını gönderdiğini ve seçim çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti. Görüşmeyi "Olumlu çünkü sağlık durumunu öğrenebildik. Bunu bile 2.5 yıldır öğrenemiyorduk" sözleriyle değerlendiren Temelli aile görüşünün periyodik hale gelmesi, avukatlara da görüş iznin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Temelli, Öcalan'ın uzun bir aranın ardından kardeşi ile görüşmesi konusunda şunları söyledi:

"BUNU BİLE 2,5 YILDIR ÖĞRENEMİYORDUK"

"Bir tarafı olumlu, neden çünkü sağlık durumunu öğrenebildik. Bunu bile 2,5 yıldır öğrenemiyorduk. Dolayısıyla Öcalan'ın sağlığı ne durumdadır, ayakta mıdır, yatıyor mudur, hiçbir şey bilmiyoruz. Gerçek anlamda bir şey bilmiyoruz. Yani hani olur ya bazen off the record gelir, yok böyle bir şey. Bununla ilgili olarak olumlu görüyorum."

PKK Elebaşı Öcalan'ın Kardeşi ile Görüşmesinin Detayları Belli Oldu! Sadece 2 Cümle SöylemişHDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli

'AVUKATLAR DA GÖRÜŞMELİ, SİYASETEN BİR GÖRÜŞME TRAFİĞİ DE OLMALI'

"Ama bu periyodik olarak olmalı. Hak bir haftada bir diyor. Tamam haftada bir olmuyorsa da ayda bir olsun. 2.5 yılda bir olabilir mi? Dolayısıyla bir kere aile görüşünün acilen artık siyasetten bağımsız düşünülerek önü açılmalı. Yine siyasetten bağımsız olarak ele alınacak bir diğer konu hukuk, hukuki haktır yani avukatları. Bunlar da periyodik olarak adaya gidip gelmeli. Her ne kadar Türkiye 'bu davaların hepsi sonlanmıştır, avukat görüşü yoktur' gibi bir şeye yaslansa da devam eden süreçler vardır. Kaldı ki, süreç devam etmese bile, hüküm kesinleşmiş olsa bile o davanın avukatları mahkumu görebilir. Çünkü başka hakların takibi için. Yani mahkumluğundan doğan hakları için de bir avukat ihtiyacı var. Bunların hepsini ayrı ayrı değerlendirmek lazım.Üçüncüsü esas tecridin kırılacağı yer siyaseten bir görüşme trafiği, Türkiye açısından artık bir zorunluluktur. "

"ZATEN İKİ CÜMLE KONUŞMUŞ"

Temelli, Abdullah Öcalan'ın kardeşiyle gönderdiği mesajlara ilişkin sorular üzerine de, 'Sağlığının iyi olduğunu söylemiş, arkadaşlara seçim çalışmalarında başarılar dilemiş. Onun dışında başka bir mesajı yok. Zaten iki cümle konuşmuş yani. Çok kısa sürmüş" dedi. Temelli, Öcalan'ın Leyla Güven'in açlık grevinden haberdar olduğunu da belirterek, bu konuda herhangi bir mesajın kendilerine ulaşmadığını kaydetti. Temelli, "Hiçbir yorum yok, bize de ulaşan bu anlamda bir şey yok" dedi.

NE OLMUŞTU?

İmralı Cezaevi'nde kalan Abdullah Öcalan, yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk kez aile görüş başvurusu kapsamında kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü. Mehmet Öcalan, en son 11 Eylül 2016'da İmralı'ya giderek bir görüşme gerçekleştirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title