Haberler

Osmaniye'deki Kazada Ölen 8'i Öğrenci 14 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu

Güncelleme:

Geziden dönen ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu can veren 14 kişinin isimleri belli oldu. Sağlık Bakanı da gece yarısı olay yerine gitti.

Osmaniye'de geziden dönen ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 14 kişinin isimleri belli oldu.

Kazada, midibüste bulunan çocuklar Beritan Geyik, Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas ve Merve Pembe, öğretmen Ahmet Cebeci, veliler Sultan Geyik, Sevgi Ayas, Nur Seviner ve Müzeyyen Keskin ile şoför Feruşah Esen yaşamını yitirdi.

SAĞLIK BAKANI GECE YARISI KENTE GELDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Osmaniye'de 8'i çocuk 14 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili bilgi almak ve çalışmaları incelemek için gece kente geldi.

Saat 03.00 sıralarında Ankara'dan hava yolu ile Adana'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, buradan da kara yolu ile Osmaniye'ye geçti. İlk olarak Osmaniye Polisevi'ne giden Bakan Akdağ, burada Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve Hatay Valisi Ercan Topaca'dan bilgi aldı.

YARALI VE YAKINLARINI ZİYARET ETTİ

Bakan Akdağ daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi'ne geçerek yaralıları ve yakınlarını ziyaret etti. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Akdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

"BAŞBAKAN'IN TALİMATIYLA GELDİM"

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla hem ailelere destek olmak, hem de yapılan işlemleri yerinde görmek için Osmaniye'ye geldiğini belirten Bakan Akdağ, "Şunu da hemen gördüm, meseleye süratle müdahale edilmiş, hem yaralılar, hem de yaşamını kaybedenler için gerekenler yapılmış. Başsavcılığımız gerekli işlemleri süratli bir biçimde gerçekleştirmiş. Hastanemizde birkaç yaralı var ve durumu ağır olan yok. İnşallah bundan sonra da daha iyiye gider. Bir başka yaralımız ise İskenderun'a sevk edilmiş, onun durumunun biraz ağır olduğu söylendi" diye konuştu.

TOPLU CENAZE TÖRENİNE KATILACAK

İskenderun'da gerçekleşecek toplu cenaze törenine katılacağını aktaran Bakan Akdağ, "Gencecik insanlar, çocuklarımız, onların aileleri, Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin, başımız sağolsun" diye konuştu.


KAVŞAKTA ÇARPIŞTILAR

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu öğrencileri ve velileri, dün Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ile Aslantaş Milli Parki'nı gezdikten sonra akşam saatlerinde iki midibüs ile dönüşe geçmişti. Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye kasabası yakınlarında, içinde öğrenciler ile velilerin bulunduğu ve Feruşah Esen'ın kullandığı midibüs, önünde bekleyen TIR'ı sollayarak kavşağa girdi. Bu sırada kavşaktan gelen, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan otomobil ile çarpışan midibüs, kontrolden çıkarak sulama kanalına devrildi.

Sualtı polisleri, AFAD ve itfaiye ekiplerinin saatler süren arama çalışması sonrası 8'i çocuk 14 kişinin cesedine ulaşılırken, 26 kişi de kazadan yaralı olarak kurtuldu. Hayatını kaybedenlerden midibüs şoförü otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, diğer 13 cenaze yakınlarına teslim edilerek Hatay'ın İskenderun ilçesine götürüldü. Kazada hayatını kaybedenler için bugün öğle namazına müteakiben İskenderun'da toplu cenaze töreni düzenleneceği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Osmaniye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

ZAMBAK63:

BU ÜLKEDE. . sizin gibi KAZ KAFALI lar olduğu sürece gelecekten ne beklenir. . . . sizler ülkeyi geri götürmeye çalışan MAHLUKLARSINIZ. . . kazadan dine. . AKP ye. . nasıl atlayabiliyorsunuz. . . .

21
0
yanıtYanıtla
kerim:

kuran sallanarak rant elde edilen bir ülkede yaşıyoruz istirmar eden kazanıyor

12
7
yanıtYanıtla
size soru cevaplayın:

peygamberi ciddiye alan varmı ülkede peygamber bir hırka bir ceketim var sadece diyor bizde din diyenler bin kusur odalı saraylarda kalıyor bu yol peygamberinin yolumu acaba

16
2
yanıtYanıtla
Rahmi:

Ne saçmalıyorsun sen haddini bil. Sevmediğin biri varsa onun adını yaz eleştir. Mübarek Peygamber efendimize karşı saygısızlık etme. Bin odalı sarayda kalanı sevmek zorunda değiliz, Eleştirebiliriz. Ama kutsal dinimize saygısızlık etmek yakışmaz.

yanıt4
yanıt1
tekin:

bırakın artık din ayaklarını camiden çıkıp cami önünden geçen kdınları dikizleyen insanların olduğunu ülkede yaşıyoruz neyin ahlakından bahsedioruzsunuz siz işsizden para isteyen açlıktan insanın bile öldüğü anaodluda yaşıyoruz

11
3
yanıtYanıtla
akp yolları ölüm saçıyor:

yollar beş para etmez asfalt çıktı meteor delikleri var çoğu yolda tarla yolunu kullanın daha iyi eski yollar daha kaliteli idi

6
8
yanıtYanıtla
akpnin yolları toprak yol oldu:

en adi asfalt atılmış son on senede yapılan herşey dökülür ya meteor çukurları ya asfalt çıkıyor eski yol daha sağlamdı

6
7
yanıtYanıtla
lötor:

gidin bir dindara deyinki gariban insan var yardım edeli bir kişi ederse adam değilim dindarlık adı altında insanlara sadece kötülük yapılan bir ülkeden yaşıyorz

7
6
yanıtYanıtla
zambak63:

DİNSİZ olabilirsiniz. . ama . . . her fırsatta dini kullanmanızı gerektirecek bir sebep olamaz. . . .

yanıt1
yanıt0
can:

MEYRA DENEN ADAMMISIN KADINMI NEYSEN BU RAMAZANDA DİYECEGIN ALLAH RAHMET EYLESIN AKP NİN NE SUCU VAR GÖKTEN TAŞ DÜŞSE AKP DEN BİLİYONUZZZ

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title