Haberler

Osman Çelik Biyografisi

Osman Çelik
Doğum YeriErzincan / Türkiye

Osman Çelik Kimdir ?

Osman Çelik, 1964 yılında Erzincan'da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olan Çelik, Devlet İstatistik Enstitüsü'nde ekonomist ve Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü'nde uzman ve baş uzman olarak görev yaptı. İhlas Finans Kurumu'nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü ile Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Çelik, Türkiye Finans Katılım Bankası'nda 2006-2013 arasında Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2013-2015 arasında Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Çelik, Haziran 2015'ten itibaren Türkiye Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunuyordu.

29 Haziran 2016 tarihinde T.C. Hazine Müsteşarlığı görevine atandı. Hazine Müsteşarlığı döneminde İslam Kalkınma Bankası İcra Kurulu Üyeliği yaptı ve G-20 Türkiye Sherpası olarak görev aldı. Aynı dönemde Dünya Bankası, EBRD, Asya Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Ecobank, Asya Altyapı Yatırım Bankası Guvernörlüklerinin yanı sıra FSB, Finansal İstikrar Komitesi, Faizsiz Finansman Koordinasyon Kurulu ve KOSGEB İcra Kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.
2017-2021 yılları arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetim Komitesi Başkanlığı yapan Çelik, Ekim 2018 tarihinden itibaren Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Başkanı olarak görev yaptı. 25 Mart 2022 tarihi itibariyle Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Osman Çelik 21 Haziran 2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak atandı.

title