Haberler

Osman Boyraz Biyografisi

Osman Boyraz
Doğum YeriSivas / Türkiye

Osman Boyraz Kimdir ?

Osman Boyraz (d. 23 Ocak 1974, Gürün, Sivas) Türk siyasetçi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nü bitirmiş, Gebze Teknik Üniversitesi Harita Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ yönetici olarak çalışmıştır. Teknik Elemanlar Derneği Üyeliği, Piri Reis Haritacılar Derneği Bilim Kurulu Başkanlığı, Sivas Platformu Danışma Kurulu Üyeliği ve Maltepespor Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2002-2008 yılları arasında AK Parti Maltepe ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur.
24., 26. ve 27. Dönemlerde İstanbul Milletvekili olarak görev alan BOYRAZ, milletvekilliği sırasında; Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeliği, Çevre Komisyonu Üyeliği ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.
22 Haziran 2023 tarihli ve 32229 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/308 Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

title