Haberler

Öğrencinin sınav kaygısı için aldığı ilaç vücudunu yakıp görme yetisini kaybettirdi

Güncelleme:

Antalya'da sağlık meslek lisesi öğrencisi, sınav stresini yenmek için gittiği hastanede verilen ilacın yan etkisiyle vücudunda yanıklar ile morluklar oluştu. Görme yetisini de kaybeden öğrenci, yoğun bakımda tedaviye alındı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Burcu Sargın'ın 3 çocuğundan biri olan sağlık meslek lisesi öğrencisi Hikmet Mina Kara, üniversite sınavına hazırlandığı dönemde kaygı yaşamaya başladı. Sınav stresini yenmek için gittiği hastanede verilen ilaçları kullanmasıyla hayatı karardı.

İLAÇLI TEDAVİ OLDU

Sınav stresi nedeniyle uyku düzeni bozulan ve panik atak geçiren öğrenciyi anne Sargın, 20 gün önce özel bir hastanedeki psikiyatri uzmanı O.E.'ye muayene ettirdi. Kara'ya 'bipolar duygulanım bozukluğu ve uyum bozukluğu' teşhisi koyan doktor O.E., ilaçlı tedavi önerdi. Reçete yazan O.E., ilaç dozunun düzenli olarak artırılacağını söyledi.

Öğrencinin sınav kaygısı için aldığı ilaç vücudunu yakıp, görme yetisini kaybettirdi

TÜM VÜCUDU SU TOPLADI

Eczaneden aldıkları ilacı söylenen dozda kullanıp, daha sonra artıran Hikmet Mina'nın vücudunda, bir süre sonra kızamık benzeri kabarcıklar ve morluklar oluştu. Geçen hafta bir anda tüm vücudu kabarıp su toplayan genç kız, hastaneye götürüldü.

Öğrencinin sınav kaygısı için aldığı ilaç vücudunu yakıp, görme yetisini kaybettirdi

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mina Kara'ya 'Stevens Johnson Sendromu' (Cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği nadir görülen ciddi bir rahatsızlık) teşhisi konuldu. Hikmet Mina Kara yoğun bakıma alınırken, anne Burcu Sargın'a, kullanılan ilacın yan etki yaptığı ve kızının vücudunda ikinci derece yanığa neden olduğu söylendi.

KÖR OLDU

Kızının çevresi tarafından çok sevilen biri olduğunu ve bu durumu hak etmediğini söyleyen Sargın, gözyaşları içinde şöyle konuştu:

Hayati tehlikesi var. Yanık, iç organlarına kadar geldi. Her gün ağlıyorum. Gözlerini kaybetti, şu an görmüyor. Her gün kitap okuyorum kızıma. Sadece eliyle tepki veriyor. Dudaklarının her yeri yara, yemek yiyemiyor ve mamayla besleniyor. Çocuğumun karnesini bile alamadım. Tedavi süreci çok uzun. Üç, altı ay arasında tedavisi devam edecek. Kızım ambulans hemşiresi olacaktı, hayalleri vardı.

Kızının yeniden ayağa kalkıp iyileşmesi için sevenlerinden dua isteyen anne, Hikmet Mina'yı yoğun bakımdaki yatağında videoya kaydetti. Videoda, annesinin "Nasılsın?" diye sorduğu Hikmet Mina, "İyiyim, yatçaz kalkçaz iyileşeceğim, yanınıza geleceğim. Hepinizi çok seviyorum" yanıtını veriyor. İl Sağlık Müdürlüğü'nün olayla ilgili inceleme başlattığı açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

insan.:

çocukları at gibi yarıştıran bir eğitim sistemi.

49
4
yanıtYanıtla
yuh:

kim verdi o ilacı bi de hastane yazıklar olsun kimse o doktor ilgili makamlar bakanlık gereğini yapmalı bence

37
7
yanıtYanıtla
hemşire:

doktorla ya da doktorun bilgisizliği ile alakası yok. bazı insanların ilaçlara karşı bağışıklığı neredeyse hiç yoktur. ya da yan etki olarak bu tür şeyler görülebiliyor.

yanıt1
yanıt1
Fight Club 1999:

Ee, Sınav Stresinden Eser Kaldı mı ? Kalmadı o zaman boş yapmayın, herkesin zamanını harcamayın.

8
30
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

güldüm

yanıt0
yanıt2
.:

Sınav stresi de neymiş, millete rahat batıyor, yeni moda hastalık çıkarıyorlar.

12
20
yanıtYanıtla
AA:

Her şeye ilaç alırsanız olacağı bu

2
21
yanıtYanıtla
ARDAHAN:

KARDEŞİM ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ, GERÇEKTEN ZORBİR DURUM İNŞALLAH SAĞLIĞINA KAVUŞURSUN.

21
0
yanıtYanıtla
Doktor:

Basit bir ağrı kesici(apranax vs) veya antibiyotik(amoklavin vs) le de bu yan etki ortaya çıkabilir.Her ilacı dikkatli ve bilinçli kullanmak lazım.Çok nadir görülen bir durum.

20
0
yanıtYanıtla
colonlu:

Eğitim sistemi diyen var, sağlıkçıya söven var, Çocuğun psikolojisine söven var. ne yaparsanız yapın umarım evladınızın başına böyle bir şey gelmez.

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title