Haberler

Yaşlı Adam, Camideki Kasadan Para Çalarken Suçüstü Yakalandı

Güncelleme:

Isparta'da inşaat halindeki camiden yardım paralarını çalan yaşlı adam, cemaat ve cami yaptırma derneği ile imam hatibin yerleştirdiği gizli kamera ve namaz sonraları tutulan nöbetler sonucu kıskıvrak yakalandı.

Isparta'da caminin yapımı için toplanan yardım paralarını çalan şüpheli, cami görevlileri, cami yaptırma derneği üyeleri ve cemaatin çalışmasıyla yakalandı. Güvenlik kamerası takılıp, camide nöbet tutularak yakalanan şüpheli M.A. (59) polise teslim edildi.

Isparta'da hayırseverlerin yardımıyla yapımı devam eden Hz. Ali Camii'nin bir bölümü ibadete açıldı. Bir hayırsever, Cami Yaptırma Derneği'ne, camide çelik kasaya bir miktar para bağışında bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine kasayı açan yetkililer paranın yerinde olmadığını gördü. Kasadaki paranın çalınmış olabileceğini düşünen dernek yönetimi ve cemaat, hırsızı yakalamak için kasaya bir miktar daha para koydu. Bu paranın da çalınması üzerine camiye güvenlik kamerası yerleştirildi.

KAMERALARI İNCELEYİP GÖZALTINA ALDILAR

Bir süre sonra kasadaki paranın yine çalındığını belirleyen dernek yönetimi, cami görevlileri ve cemaat, bu kez namazlardan sonra nöbet tutmaya başladı. Nöbet yaklaşık bir haftadır sürerken, geçen cuma günü camiye gelen şüpheli namaz kılar gibi yaparken, imam hatip ve müezzin tarafından yakalandı. Durum polise bildirilirken, şüphelinin M.A. olduğu belirlendi. Gelen polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını da inceledikten sonra M.A.'yı gözaltına aldı. Şüpheli polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Camideki çelik kasadan 1340 lira çalındığı belirtildi.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Şüphelinin çelik kasadan hırsızlık yaptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Kasanın üst tarafında para atmak için açılan bölümden fenerle bakan şüphelinin, elindeki uzun bir aparatla içerideki paraları çekip çıkardığı, ardından cebine koyduğu görüldü.

"3-4 GÜN BOYUNCA NÖBET TUTTUK"

Hz. Ali Camisi İmam Hatibi Muhammed Mahmut Sami Şeker, bir hayırseverin kasaya toplu para attığını söylediğini, kasanın kontrol edildiğinde paranın olmadığının anlaşıldığını söyledi. Şeker, "Bu kişi 3- 4 günde bir gelerek o parayı bağış yapılan yerden çekiyor. Kasaya bir miktar daha para konuluyor. Onun da yerinde olmadığı görülüyor. Hal böyle olunca cemaatle birlikte kasanın bulunduğu yere gizli kamera konuluyor, sonrasında başka bir kamera daha konuluyor ve nöbet tutmaya başlıyoruz. Sabah cemaatten biri, öğleden sonra da müezzin arkadaşla biz bekliyoruz. O şekilde 3-4 gün boyunca nöbet tuttuk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (130)

SIKINTI:

EEE NORMAL LİDERLERİNDEN ÖZENİYOLAR !!!

237
16
yanıtYanıtla
okan:

evet imamoğlundan öğrenmiştir kesin

yanıt15
yanıt28
bin ali in ali:

yok o akakap li okancigim

yanıt105
yanıt1
belcikali:

katiliyorum . . bizim mahallede de vardi bir tanesi namaz kilmazdi ama camiye gelirdi. . . sonra sizin liderinizin adami oldugu meydana cikti

yanıt46
yanıt1
vatandaş:

müslümandan ne beklersin birbirinden çalıyor birde tanrının evi diye tabir ettikleri yerde birbirine güvenmeyip kamera takıyorlar ! neymiş huzur , kardeşlik , güven dini!

62
34
yanıtYanıtla
Anket:

Camiye yardım nedir yahu... Dini sadece maddi menfaat ve siyasi propaganda yerine cevirdiler...

54
10
yanıtYanıtla
Kılçık:

Memleketim hırsızdan geçilmiyor. 40-50 sabıkası olanlar var. Polis yakalıyor hakimler ve savcılar çoğunu salıveriliyor. Cezaevleri ağzına kadar dolu. Hırsızlar cezaevlerinde krallar gibi. Çalışanlardan çok hak sahibi. Canı yanan mağdur olan vatandaş mağduriyeti ile kalıyor. Mağdur yaralasa öldürse anında cezaevinde, hırsızlar elini kolunu sallayıp geziyor. Bu memlekete şeriat şart. En fazla 3. sabıkasında bir elini KESECEKSİN. Cinayetler ve tecavüzlerde mağdur affetmiyorsa İDAM şart.

4
57
yanıtYanıtla
zındık:

kafaya oruç vuran burada

yanıt72
yanıt1
Adınızı Yazın:

doyurun çalmasın

43
3
yanıtYanıtla
Türker:

Hacı hırsızlık farklı birşey. Bazıları dünyaları çaldı hala doymadı.

yanıt18
yanıt1
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title