Haberler

Necmettin Dede Biyografisi

Necmettin Dede
Doğum YeriMuş / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1940

Necmettin Dede Kimdir ?

1940 yılında Muş’ un Kale Mahallesinde doğdu.

İlk, Orta ve Lise tahsilini Muş’ da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesini bitirerek ardından Pedagoji Uzmanlığı Eğitimini tamamladı.

1967 yılında Komiser Muavini olarak Emniyet Teşkilatına intisap etti. 30 yıl severek hizmet verdiği Emniyet Teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdür Muavinliğine atanan Dede, 1980 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde şube müdürlükleri, Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerini yaptıktan sonra Ankara’ da 4 yıl “ Derece üstü Emniyet Müdürü “ olarak görev yaptı.

1987 yılında görevinden ayrılarak Ankara’ dan DYP Milletvekili adayı olan Dede, 1995 yılı seçimlerinde DYP ‘ den Muş Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi.4 yıl süre ile T.B.M.M’ de Muş’ u başarı ile temsil eden Dede;

DYP Genel Kurul Üyeliği, Milli Savunma Kurulu üyeliği, İçişleri Kurulu Üyeliği, KİT kurulu üyeliği, Hudutlar Anlaşması Komisyonu Üyeliği, Kalkınma Bankası Meclis Alt Komisyon Başkanlığı, İller Bankası Alt Komisyon Başkanlığı, Ziraat Bankası Alt Komisyon Başkanlığı görevlerini ifa etti.

3 Kasım 2003 seçimlerinde tekrar Milletvekili Adayı olan Dede, 15 bin oy almasına rağmen DYP’ nin Türkiye genelinde barajı aşmaması nedeniyle Milletvekili seçilemedi.

Hayattaki en büyük hedefi Muş’ un kalkınması olan Necmettin Dede, “ Hizmetin Büyüğü, Küçüğü olmaz “ anlayışıyla, 2004 Yerel seçimlerinde Ak Parti’ den Muş Belediye Başkanı seçildi.

28 Mart 2008 yılı itibariyle 4 yılını geride bırakan Muş Belediye Başkanı, Necmettin DEDE, Muş ve Muş halkına 4 yıllık zaman diliminde modernleşme, alt yapı, su , parklar, temizlik, yeşillendirme,asfaltlama ve kaldırım düzenleme vb. hizmetlerde gözle gözükür bir değişim sağlayarak halkın gönlünde taht kurdu.

title