Haberler

"Alevi İnancı 4 Bin Yıllık Türk İslam Tarihidir"

Güncelleme:

MYP Lideri Yılmaz, Alevi inancının tartışılması gerektiğini ifade ederek, "Zira Alevi inancı 4 bin yıllık Türk İslam tarihidir." dedi.

"Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası" adlı eseri kaleme almış olan Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Alevi inancının tartışılması gerektiğini ifade ederek, "Zira Alevi inancı 4 bin yıllık Türk İslam tarihidir" dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, "Hz. Muhammet öncesi Türklerin geleneksel inancı Şamanizm değil Aleviliktir" diyen Yılmaz, Alevilik tarihinin doğru zeminde tartışılırsa tarihi neredeyse 4 bin yıla uzanan Türk inanç sisteminin aydınlanacağını söyledi. Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkler son nebi öncesi Şaman değillerdi. Hz. Musa ve İsa Türkleri etkilememiş olamaz. Kaldı ki Şaman inancı Hz. İbrahim ve İshak sonrası Türkler arasında yerini İbrahim dini olan İslam inancına bırakmıştır. Hz. İbrahim'den iki nesil sonra ise bu İslam inancı Alevilik olarak Türk inanç sistemine yerleşmiştir. Her biri Türk nebi olan Hz. Yakup sonrası İbrahim dini İslam inancı, Yakup peygamberin büyük oğlu ve Yusuf peygamberin de ağabeyi olan Alevi etrafında şekillenmiştir. Ataları gibi bir Türkmen göçer olan Alevi, Babası Yakup peygamberden öğrendiği İbrahim dini İslam'ı kendi ırkı Türkler arasın da yaymıştır. Bütün bu gelişmeler günümüzden yaklaşık olarak 3 bin 800-4 bin yıl önce meydana gelmiştir. Hz. Ali ve son peygamber Kuran ile tanışmadan önce Alevi inancına bağlı yaşıyor olmaları kuvvetle ihtimaldir. Bu manada Alevi inancı Hz. Ali'den çok daha eskidir. Bu nedenle Hz. Ali Aleviliğe mantık olarak isim vermiş olamaz. Çünkü Alevi ismi tarihte, Hz. Ali'den 2 bin 400 yıl önce Hz. Yakup'un büyük oğlunun ismi olup İbrahim dini İslam anlayışını yayan Türk boyu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durum da sonradan gelen önceden var olana tarihsel kronoloji gereği isim vermiş olamaz. Bu anlayış tamamen tarihsel mantığa aykırıdır."

-"TÜRKLERİN İSLAM İLE TANIŞMASI SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMET ÖNCESİNDEDİR"-

Türklerin İslam ile tanışmasının son peygamber Hz. Muhammet'in öncesinde olduğunu savunan MYP Lideri, "Türklerin İslam ile tanışmasını son peygamberden iki asır sonrasına bağlayan tarihçiler ne yazık ki büyük bir yanılgı ve hata içerisine düşmektedirler. Türkler son peygamberden önce İslam ile tanışmışlardır. İlk yazılı metinler Türkler aracılığı ile insanlara ulaşmıştır. Bunun en büyük kanıtları Oğuz Kağanın İslam dinini yaymış olmasıdır. Oğuz Kağan ile son peygamberimizin dünyaya gelişleri arasında var olan büyük tarih farkları dikkate alınmalıdır. Türk İslam tarihi açısından bu fark hayati bir değere sahiptir. Oğuz Kağan'ın yaşadığı var sayılan iki tarih söz konusudur. Birisi Hz. İbrahim dönemidir ki en kuvvetli ihtimaldir. Bu tarih referans alındığında Türklerin İslam ile olan birlikteliğinin son peygamber Hz. Muhammet'ten 2 bin 400 yıl önce olduğu gerçeği ile karşılaşırız. Oğuz Kağan ile ilgili doğru olmasa da Batı kaynaklı bir diğer tarih olan Paris el yazmaları dahi referans alındığında M.Ö 100-150 yılları karşımıza çıkar ki yine son peygamber ile Türklerin İslam'ı yayma görevleri arasında 800 yıl gibi önemli bir tarih farkına rastlamış oluruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Reyiz Yılmaz Hz İbrahim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title