Haberler

Musa Yılmaz Biyografisi

Musa Yılmaz
Doğum YeriManisa / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1958

Musa Yılmaz Kimdir ?

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 1958 yılında dünyaya geldi. İlköğrenimini Turgutlu’nun Bozkır Köyü İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Uşak İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi’nde tamamladı. 1980 yılında Manisa Vakıflar Müdürlüğünde çalışma hayatına başladı. Vakıflar Ortaöğrenim Öğrenci Yurdu’nda Yurt Müdürü olarak görev yaptı. Celal Bayar Üniversitesi Kurucu Heyeti’nde yer aldı ve Mühendislik Fakültesi Sekreterliği görevini ifa etti.

Refahyol Hükümeti döneminde Devlet Bakanı Sayın Sabri TEKİR’in Özel Kalem Müdürlüğü ve Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999-2002 yılları arasında TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı yaptı. 2002 yılında AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı oldu. 2003 yılından itibaren Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcılığı ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri İstatistik İşbirliği Proje Uygulama Koordinatörü görevlerini yürüttü.

Uluslararası güreş hakemi ve fahri güreş antrenörü olarak Türk güreşine katkı sağladı.

Hizmet-İş Sendikası’nın ilk Genel Eğitim Sekreteri olarak görev yaptı. Gençlik yıllarında M.T.T.B. ve Akıncılar’da faaliyet gösterdi. Ayrıca Ankara’daki Manisa Mesir ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Büro Memur-Sen Denetim Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlenerek sivil toplum faaliyetlerine de destek sağladı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

title