Haberler

"MİT personeliyim" deyip 360 bin lira dolandırdı

Güncelleme:

Samsun'da kendini Milli İstihbarat Teşkilatı personeli olarak tanıtarak 6 kişiyi toplamda 360 bin lira dolandıran adam, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da kendini 'Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli' olarak tanıtarak, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Volkan Savaş (35), yargılandığı davada, 30 yıl hapis ve 868 bin TL para cezasına çarptırıldı.

6 KİŞİYİ, 328 BİN TL VE 5 BİN EURO DOLANDIRDI

Samsun'da, kendini 'MİT personeli Tibet Demir', olarak tanıtıp 2'si kadın 6 kişiyle yakınlık kuran Volkan Savaş, İngiltere'den geçici görevle geldiğini, yakın bir zamanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Başdanışman' olarak göreve atanacağını belirterek bakanlar ve kamu görevlileri ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Bu yolla 6 kişiyi toplam 328 bin 394 TL ve 5 bin Euro dolandıran Volkan Savaş, kayıplara karıştı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şikayet üzerine, 26 Temmuz 2018'de, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Volkan Savaş, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Savaş hakkında 'kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtma ve bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemek suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin görüleceği vaadiyle aldatarak dolandırıcılık' suçlarından dava açıldı.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Volkan Savaş, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim hakkımda daha önce uğradığım silahlı saldırı nedeniyle koruma tedbir kararı mevcuttur. Bu yüzden kimliğimi saklamam mevcuttur. Ben kendimi MİT personeli olarak tanıtmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ailem Ankara'da onlarla bile görüşmüyorum. Çünkü devamlı takip ediliyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Volkan Savaş'a 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 30 yıl hapis ve 868 bin TL adli para cezası verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500

Yorumlar (13)

zaaaaaaaaaa:

tabi tabi kesin öyledir . . . kamile bak verdiği savunmaya bak mal

9
0
yanıtYanıtla
borucu:

dolandıran suçlu değil, dolandırılan suçlu. ne menfaat karşılığında para verdiler araştırılsın,

5
0
yanıtYanıtla
dr:

yani otuz yil degil on yil yat zor yatacak niye halki kandiyorlar bir de su bu der iken ceza iner sonra da kader kurbani der iken bes yil zor yatir sadece gøz boyama ceza bence madem hapis de bir gun uc gun sayiliyor ise ise giden insanlara niye 24 parasi verilmiyor yada adamin tatil hakki var ise niye bu uc ay olmiyor her sey beles ve yemek yanina sex odasi var daha ne ister insan hapis de tek anlamadigim sey hapis de tas devri yada maya takvimi kullaniyor da bir gun uc gun sayiliyor anlamiy

1
2
yanıtYanıtla
DJ BORİS BREJCHA:

DOLANDIRILANLAR DA HAK EDİYOR. MİT GÖREVLİSİ ÖYLE ULU ORTA DA GEZMEZ BİR KERE.

1
0
yanıtYanıtla
Edo:

Sanırım bu olayda , diğer kurnazları aynı köprü üzerine toplayıp , onların açgözlülüğünden yararlanan diğer kurnazı izliyoruz :))))))

1
0
yanıtYanıtla
00:

meemlekette mal bitmez

0
0
yanıtYanıtla
İzmitli:

Bunu biyerden tanıyorum ama nerden

0
0
yanıtYanıtla
demir:

polis asker yada mit deyip insanlari kandiran dolandiran kim var ise isterse suc ufak olsun ømur boyu hapis cezasi alacak guvenlige zarar eren yada onlarin ismini kullanan kim olur ise bana gøre terør onun icin her suc icin ayri ve verdigini zararin hepsini geri alacaksin mal varligi var ise direk el konacak ve bir daha hapis de cikamayacak bunlar polise askere zarar verip halkin guvendigi yerleri yok etmek amacli suc onun icin cok agir ceza olacak burda verilen ceza iyi sayilir da mallarini al

0
0
yanıtYanıtla
ROVASATA DURSUN:

ENAYI BOL BOL VAR ULKEMIZDE POLISE SIKAYET ETMEYEN MAL TAKIMINI BIRAK DOLANDIRSIN

0
0
yanıtYanıtla
Mit:

Birazda hapiste görev yapman için seni bı 30 yıl iceri alacaz. .görev için...

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title