Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

AK Parti Ankara Gençlik Kolları üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını protesto etti.

Güvenpark'ta toplanan grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhinde slogan attı.

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, grup adına yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da "Arap Baharı" gerçekleştiğini,  pek çok ülkede dikta rejimlerinin yıkıldığını, demokrasi rüzgarının esmeye başladığını belirtti.

Mısırda çok şehit verildiğine ve verilmesine de devam edildiğine dikkati çeken Ayar, "En son alınan 528 kişinin idam kararı da bu sürecin bir parçasıdır. Bugün bu idam kararlarını bütün dünya duymamazlıktan ve görmemezlikten geliyor" dedi.

Aylar, bütün dünyaya buradan seslendiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siz, bu idamları görmezden gelebilirsiniz, darbeci Sisi'nin yaptıklarına sessiz kalıp sessizliğinizle bütün olanları yok sayma ve hatta unutturma çabası içinde olabilirsiniz. Siz, Ağustos 2013'te Adeviye'de vurularak şehit düşen Esma'yı unutmuş olabilirsiniz. Ama biz unutmadık ve unutturmayacağız. Elbet bir gün Mısır arzuladığı, özlemle beklediği demokrasi günlerine kavuşacaktır. Elbet bir gün haksızlığa uğrayan masumlar feraha erecektir. O gün geldiğinde darbeyi yapanlar, darbeyi yapanlara destek olanlar, masum canlara kıyanlar lanetle anılacaktır. Biz, dün de Mısır'da yaşanan hukuksuzluğa karşıydık, demokrasinin ve seçilmiş meşru iktidarın yanındaydık bugün de yanındayız. yarın da yanında bulunacağız."

AK Parti Gençlik kolları olarak ülkelerinde canları pahasına demokrasiyi koruyanların yanında yer aldıklarını dile getiren Ayar, Mısır'ın gayrimeşru yönetimini kınadıklarını söyledi. Kanuni hiçbir dayanağı olmayan idam kararlarını kabul etmediklerini belirten Ayar, idamların durdurulması için yetkililere çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından, gruptakiler darağacı kurarak, Mısır'daki idam kararlarını protesto etti, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Daha sonra Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önüne yürüyen gruptakiler, okunan duaların ardından, idam kararı alınanların isimlerinin yazılı olduğu dövizleri Elçiliğin demir parmaklıklarına astı.

Eyleme, bazı AK Partili milletvekileri de destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Alperen Ak Parti Politika Güncel Haberler

title