Haberler

Milas'ta Mutlu Eden Cami Açılışı

Milas’ta geniş katılımlı yardım kampanyasıyla kısa sürede inşa edilen Karahayıt Mahalle Camisi törenle ibadete açıldı.

Milas'ta geniş katılımlı yardım kampanyasıyla kısa sürede inşa edilen Karahayıt Mahalle Camisi törenle ibadete açıldı.

Milas'a bağlı Karahayıt Mahallesi, yarım kalan camii inşasını tamamlamak için bir sene önce kolları sıvadı. Karahayıt Mahalle Camii İmamı Hasan Hüseyin Kırlı'nın başlattığı yardım kampanyası; mahallelinin, hayırseverlerin, Milas Kaymakamlığının, Milas Belediyesinin ve Milas Müftülüğünün katkılarıyla kısa sürede caminin inşa edilmesini sağladı.

Başarılı mimarisi ve göz kamaştıran iç düzenlemesiyle dikkat çeken caminin açılışı için geçtiğimiz cumartesi günü tören düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen törene; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Müftü Vekili Dündar Karakuş, AK Parti Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Levent Akyer, belediye meclis üyeleri, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi A.D. Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın, hayırseverler ve mahalleli katıldı.

Saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kafaca Cami İmamı Mehmet Aydın tarafından okunan Kuran'ı Kerim tilaveti ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karahayıt Mahalle Muhtarı Ahmet Aydın, cami inşası için başlatılan yardım seferberliğinden bahsederek şunları kaydetti; "Bu anlamlı günde bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim. Yaklaşık 11 yıldır mahalle muhtarlığı görevinde bulunmaktayım. Birçok esere imza attık ancak camii inşaatı beni çok heyecanlandırdı. İnşaata başlarken maliyet olarak 40 bin lira belirlemiştik. Ancak günler geçtikçe yardımlar çoğaldı ve hedef büyüttük. Bu süreçte Kaymakamlığımızdan 10 bin lira, Belediye Başkanlığımızdan 8 ton demir, harcaması Müftülüğümüz kanalıyla yapılmak üzere Diyanet Vakfımızdan 50 bin lira yardım yapılmıştır. Tabiki resmi makamlar dışında değerli halkımızdan, çevre mahallelerden, esnaftan ve hayırseverlerden ciddi yardımlar aldık. Böylesi hayırlı bir iş için yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum."

"MERHUM MUZAFFER AYDIN'I SAYGIYLA ANIYORUM"

Muhtar Aydın'ın sonrasında mikrofona gelen cami imamı Hasan Hüseyin Kırlı, mahallede hizmet yarışına girdiklerini belirterek; "Bana inşaatın başından beri desteğini hiç eksik etmeyen, ilk başladığımızda 'acaba yapabilir miyim?' dediğimde 'Allah hayır yolunda ilerleyeni yolda koymaz' diyen ama şuan aramızda olmayan, açılışını göremeden aramızdan ayrılan merhum Muzaffer Aydın Amcamızı da saygıyla anıyorum. Mekanı cennet olsun. Hemen hemen bir sene dolmadan camimizi ibadete açtık. Bu zaman zarfında güçlükler çektik ancak sonunda başardık bugün çok mutluyuz. Bu eserin herkese hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hayırsever Merhum Muzaffer Aydın'ın oğullarından Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın ve Doç Dr. Ünal Aydın da törende duygulu birer konuşma gerçekleştirdi. "Bir kul olarak buraya çıktım!" diyerek sözlerine başlayan Ünat Aydın; "Caminin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Merhum babamdan da Allah razı olsun Allah ona gani gani rahmet eğlesin." dedi.

Tarihe not düşmenin gerekli olduğunu belirten Ünal Aydın ise caminin kuruluş geçmişi hakkında şunları aktardı; "Camimiz bundan yaklaşık 180 yıl önce bu coğrafyanın bu bölgesini yurt edinmeyi niyet eden insanlar tarafından Hacı Mustafa tarafından yapılmıştır. Bu cami tabi Hacı Mustafa'nın önderliğinde imece usulüyle inşa edilmiştir. Sonra ilerleyen yıllarda Aydınlı Hasan tarafından cami bir restorasyon geçirmiştir. Bundan yaklaşık 30 yıl önce de Mustafa Aydın tarafından camimizin minaresi inşa edilmiştir. Sevgili imamımızın önderliğinde tüm halkımızın, kurumlarımızın katkılarıyla bu cami bugünkü halini almıştır."

Açılışta konuşan diğer iki isim olan Milas Müftü Vekili Dündar Karakuş ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise aynı dileklerle caminin hayırlı olmasını ve caminin içinin her zaman dolu olmasını temenni etti. Konuşmaların tamamlanmasından sonra protokol üyeleri ve hayırseverlerin katılımıyla dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurdele kesimiyle camii ibadete açıldı. Açılışın ardından lokma ikramında bulunulurken; camii inşasına büyük katkı verenlerden olan merhum Muzaffer Aydın'ın ölümünün 52. günü dolayısıyla mevlidi şerifi okundu.

"EVİN PENCERESİNDEN CAMİYE BAKARDI"

Merhumun eşi Perihan Aydın, merhumun camii inşası yapılırken mahalleliyi de yardım kampanyasına dahil ettiğini belirterek; "Rahmetli eşim camii inşası yapılırken çok duygulu anlar yaşadı. İnşa sırasında hep cami etrafında bulundu. Evdeyken de evin penceresinden camiyi izlerdi. Tam 50 yıl 28 günlük bir evliliğimiz oldu ve evliliğimiz süresince aşkımız hiç eksilmedi. Onun yokluğu hepimizi çok üzüyor. Keşke camii açılışını görebilseydi. Ama caminin bu hale gelmesi de bizleri çok mutlu etti." diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünal Aydın Karahayıt Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title