Haberler

Milas'ta Maden Kamyonlarına Protesto

Milas’ta faaliyet gösteren maden taşıma kamyonlarının köy yollarını bozmasına tepki gösteren Çallı Mahallesi halkı, yol kapatma eylemi yaptı.

Milas'ta faaliyet gösteren maden taşıma kamyonlarının köy yollarını bozmasına tepki gösteren Çallı Mahallesi halkı, yol kapatma eylemi yaptı. Bir süre maden kamyonlarına geçit vermeyen vatandaşlar, Kaymakam Gürel'den çözüm için söz aldıktan sonra eylemi sonlandırdı.

Milas'ta maden taşıyan kamyonların çevreye verdiği rahatsızlığa tepki gösteren vatandaşlar, yaklaşık 4 saat süren yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Dün saat 19.00 sıralarında Çallı Mahallesi'nde gerçekleştirilen eylemde yolu çöp bidonlarıyla kapatan mahalleli, maden kamyonlarının geçişine izin vermedi. Eylem nedeniyle yoldan geçemeyen kamyonlar köy yolunda uzun kuyruklar oluşturdu.

Kamyonla yapılan maden sevkiyatı sırasında köy yollarının bozduğunu, kamyonların geçişinde ortaya çıkan toz nedeniyle sağlıklarına ve tarlalarına zarar verildiğini öne süren bir grup vatandaş, "Her gün mahallemizin ortasından defalarca geçen maden kamyonları nedeniyle, toz-toprak içinde bir yaşam sürmek zorunda kalıyoruz. Ne kapı pencere açabiliyoruz ne de doğru dürüst bir şey yiyip, içebiliyoruz. Evlerimiz, bahçelerimiz tozdan, topraktan kurtulmuyor. Biz bugüne kadar buna katlandık ancak çocuklarımızın da aynı sıkıntıyı yaşamalarını istemiyoruz. Bu amansız toz nedeniyle solunum rahatsızlığı çeken çocuklarımız, yaşlılarımız ve bizler sağlığımızdan oluyoruz. Kamyonların neden olduğu toz nedeniyle sürekli öksürüyoruz. Birilerinin bu duruma artık 'dur' demesini bekliyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

KAYMAKAM GÜREL'DEN GELEN SÖZLE YOL AÇILDI

Bölgedeki maden ocaklarının yaklaşık 16 yıldır faaliyet gösterdiğini ve kamyonlar nedeniyle aynı yol üzerindeki Ortaköy, Akkovanlık ve Yusufça gibi çok sayıda yerleşim yerinin zarar gördüğüne dikkat çeken vatandaşlar, "Bölgemizdeki feldspat maden ocağı çok fazla. Buradan çıkarılan maden kamyonlarla ihracat için taşınıyor. Bu yollardan günde ortalama 500 sefer yapılıyor. Tonajı yüksek kamyonlar yollar, yolları bozuyor. Bozuk yollar ve aşırı toz nedeniyle çok mağduruz. Halkımızın bu tozdan kurtulması için kalıcı bir yol istiyoruz." şeklinde konuşarak yardım istedi.

Jandarma ekipleri bu sırada eylemin yapıldığı noktaya gelerek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Köy halkının yaşadığı sıkıntıları telefonla Milas Kaymakamı Fuat Gürel'e anlatan Çallı Mahalle Muhtarı Durmuş Kara, eylem alanındaki vatandaşlara Kaymakam Gürel'in konuyla bizzat ilgileneceğini söylemesiyle eyleme son verildi.

"Maden kamyonlarının yarattığı problemin çözümü için Sayın Kaymakamımız Fuat Gürel'den söz aldık." diyerek sorun değil çözüm taraftarı olduklarını söyleyen Kara, halkın sağlığını ve gündelik yaşamını tehdit eden sorunun takipçisi olacaklarını söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Durmuş Kara Fuat Gürel Milas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title