Haberler
Haberler ›› Merlin ›› Biyografi

Merlin Biyografisi

Merlin

Merlin Kimdir ?

Merlin, 20 Eylül 2008'de başlamış olan fantastik-drama türünde bir İngiliz televizyon dizisi.

İngiliz yapımı bir dizi olan Merlin'de sihrin ve doğaüstü yaratıkların diyarı Camelot'ta ileride önemli bir büyücü olacak Merlin’in gençlik yıllarını konu almaktadır.

Kral Uther tarafından yönetilen Camelot Krallığı’nda büyü yapmanın yasak olduğu bir dönemde, doğaüstü yeteneklere sahip Merlin adında genç bir adamın yolu ileride tahta geçecek Prens Arthur’la kesişir. İki genç adamın rekabetle başlayan tanışıklıkları kısa sürede dostluğa dönüşür. Dizide belirtildiği kadarıyla hem Camelot, hem de diğer krallıkların kaderinde büyük rol oynayacaklardır.

Merlin dizisinde Katie McGrath, Bradley James, Colin Morgan ve Angel Coulby gibi genç oyunculardan oluşan bir kadroya sahip. Merlin’de baş karakterlere eşlik eden iki önemli figürse tecrübeli ve yetkin oyuncular tarafından canlandırılıyor. Buffy the Vampire Slayer'da Avcı gözetmeni Giles rolünü oynamış Anthony Head Kral Uther'ı canlandırırken, Merlin'e yol gösteren Büyük Ejderha'yı Oscar adayı aktör John Hurt seslendiriyor.

Dizi Kral Arthur efsanelerine ve gizemli büyücü Merlin'in Arthur bir prens iken başlamış olan ilişkilerine dayanır ancak efsanenin geleneksel versiyonlarından belirgin bir biçimde farklılık gösterir. İngiliz televizyon kanalı BBC One için Shine Limited adındaki bağımsız bir prodüksiyon şirketi tarafından çekilmiştir.

Dizinin 2. sezonu 19 Eylül 2009'da başlamış, 19 Aralık 2009'da bitmiştir. 3. sezon yayını 9 Ocak 2011 de başladı. 4. sezon ise Türkiye'de 19 Şubat 2012 tarihinde başladı. Dizi Türkiye'de CNBC-e ve e2 kanallarında yayınlanmaktaydı. Dizi 24 Aralık 2012'de sona ermiştir.

Oyuncular

Oyuncu Karakter Bölüm Sezon Türkçe Seslendiren
Colin Morgan Merlin 1- 1, 2, 3, 4, 5 Murat Prosçiler
Bradley James Arthur 1- 1, 2, 3, 4, 5 Umut Tabak
Richard Wilson Gaius 1- 1, 2, 3, 4, 5 Erhan Abir
Anthony Head Uther Pendragon 1- 1, 2, 3 Mazlum Kiper
Angel Coulby Guinevere (Gwen) 1- 1, 2, 3, 4, 5 Yeliz Gerçek
John Hurt Büyük Ejder (Kilgharrah) 1- 1, 2, 3, 4, 5 Haldun Ergüvenç


title