Haberler

Mehmet Güven Biyografisi

Mehmet Güven
Doğum YeriAdıyaman / Türkiye

Mehmet Güven Kimdir ?

Mehmet Güven (d. 30 Temmuz 1987, Adıyaman) Türk orta saha oyuncusudur. Şu anda Eskişehirspor'da futbol oynamaktadır.


Galatasaray altyapısından yetişmiştir. İlk kulübü Kanarya Azimspordur.11 yaşındayken Kanarya Azimspor’dan Galatasaray altyapısına geçmiş ve PAF takımda şampiyonluklar yaşamıştır. Gheorghe Hagi'nin Galatasaray Teknik Direktörü olduğu dönemde, Göteborg ile yapılan hazırlık maçı kadrosuna alındı ve A takıma yükselmiş oldu.Eric Gerets döneminde de zaman zaman forma şansı buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2006-07 sezonu C grubu son maçında Galatasaray-Liverpool karşılaşmasında sonradan oyuna girmiş ve o karşılaşmada John Arne Riise'yi müthiş bir şekilde geçerek Saşa İliç'e süper bir asist yapmış İliç de bu asistle golü atmış ve Galatasaray'ı 3-1 öne geçirmiştir.[2] Mehmet'i birçok Galatasaray taraftarı Atatürk Olimpiyat Stadı'ındaki yaptığı bu asistle tanır. Fortis Türkiye Kupası maçında frikikten gol atmıştır.2007-2008 sezonunda Bursaspor maçında 1 gol attı.Galatasaray-Panionios maçında oyuna hemen girdikten sonra Hakan Şükür'e asist yapmıştır.

1 Eylül 2009 tarihinde Manisaspor ile anlaşarak buraya transfer olmuştur. Ve 3 sene bu takımın formasını giymiştir 24 Mayıs 2012 tarihinde Eskişehirspor ile anlaşmıştır.


Millî takım kariyeri
Milli Takımların çeşitli yaş gruplarında 22 kez forma giydi, 11 kez de Ümit Milli oldu.

title