Haberler

Mehmet Ekinci Biyografisi

Mehmet Ekinci
Doğum YeriŞanlıurfa / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1970

Mehmet Ekinci Kimdir ?

1970 yılında Şanlıurfa’nın Eyyubiye ilçesinin Turluk Mahallesinde doğdu.

Doğduğu köyde okul olmadığı için en yakın köy okulu olan Yediyol Köyü İlkokulu’ndan 5 yıl yaya olarak gidip gelerek 1982 yılında mezun oldu.

1985 yılında Gazi Ortaokulu’ndan, 1988 yılında Gazi Lisesi’nden, 1992 yılında da Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.

Kamudaki iş hayatına mezuniyetinin hemen akabinde, 1993 yılında Vali Akbulut Meyve Fidanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak başladı.

Milli Eğitim bünyesinde 1997-2001 yılları arasında 1 yıl öğretmenlik 2 yıl Akçakale Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı.

2001 Yılında Tarım Bakanlığı’na geçiş yapan Ekinci 2001-2005 yılları arasında Akçakale İlçe Tarım Müdürü olarak görev yaptı.
2005-2006 Yıllarında Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü’nde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü, 2006-2008 yılları arasında Şanlıurfa İl Tarım Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

2008 yılından bu yana Ülkemizin AB’ye giriş sürecinde olması hasebiyle oluşturulan IPARD Programının yürütüldüğü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Kırsal kesim ve şehir içindeki kırsal nüfusun tarımsal ve sosyolojik problemleri hakkında bir çok araştırma, çalışma ve yayını bulunmaktadır.

Sosyal sorumluluk sahibi olan Mehmet Ekinci resmi görevlerinin yanı sıra bir çok Sivil Toplum Kuruluşu’na üyeliği bulunmaktadır. Kırsal nüfusun problemleri ile ilgili çalışmalarını 2002-2005 yılları arasında GAP Tarımsal Kalkınma Derneğinin bünyesinde yürütmüştür.

İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite Eğitiminin tümünün geçtiği Eyyübiye İlçesi’nde eğitimle ilgili çalışmalarını da Genel Sekreterliğini yürüttüğü Gazi Ortaokulu ve Lisesi Derneği’nde halen yapmaktadır.

AB tarafından fonlandırılacak olan LEADER Programı kapsamında Şanlıurfa ilinde lokal bir bölgenin mevcut potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Yerel Eylem Stratejilerinin belirlenmesi kapsamında Pilot Bölge olarak seçilen Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde Yerel Eylem Grupları çalışmaları devam etmektedir. Gerek mesleği gereği gerekse kişisel gelişim kapsamında “Pedagojik Formasyon”, “Takım Çalışması, İletişim Becerisi”, “Liderlik ve Proje Yönetimi”, “Proje Döngüsü Yönetimi ve AB Fonlarının Kullanımı”, “Telemetrik Veri Toplama ve İşletim Sistemi”, “Risk Yönetimi”, “Kurumsal Gelişim”, “Toprakta Tohum, İnsanda Düşünce”, “Ulusal ve Uluslararası Hibeler, Teşvikler ve Krediler”, “Performans Yönetimi Eğitimi”, “Uluslararası İlişkiler Eğitim Programı”, “İş Sağlığı ve Güvenliği” gibi konularda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen eğitim, kurs ve seminerlere katılmıştır.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için 1 Kasım 2013’te 6 yıldır yürüttüğü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nden istifa etti. Doğduğu ilçeye hizmet amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Eyyübiye Belediye Başkanı Adayı oldu. Yerel seçimlerden zaferle çıkan Mehmet Ekinci Merkez İlçe olan 370.000 nüfuslu Eyyübiye’nin ilk Belediye Başkanı oldu.

Türkiye’nin özel sektör tarafından yayınlanan ilk ve tek tarım gazetesi olan TeknoGAP’ın kurucuları ve yazarları arasındadır. Evli ve 5 çocuk babası olan Mehmet Ekinci İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

title