Haberler

Medine'de Kutlu Doğum Coşkusu

Medine’de Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Medine'de Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Grand Marmara Otel'de düzenlenen etkinliğe, Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı, Diyanet Kiralama İskan ve Koordinasyon Ekip Başkanı Mahmut Ay, Diyanet Kargo Ekip Başkanı Hüseyin Baş, Diyanet İrşad Koordinatörü Fikret Gül, Medine-i Münevvere'deki mevcut kafile başkanları ve görevliler katıldı.

Duyanet İşleri Başkanlığı Umre Ekip Başkanı Mahmut Ay'ın açış konuşmasının ardından Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı'nın 'Hz. Muhammed (SAV), Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım' konulu konferansı, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Sarı, "Efendimizi, yanı başında yad etmenin huzurunu yaşadık" dedi.

Sarı, şöyle konuştu: "Allah'ın varlığına ve birliğine iman olan tevhid, İslam'ın özü ve ruhudur. Tevhit, her şeyin tek ve mutlak yaratıcısı olan Allah'ın yüceliğini ve celalini haykırmaktır. Tevhit, kulluğun Allah'tan başka hiçbir varlığa yapılamayacağının ilanı ve imzasıdır.Tevhid, insanın amaçsız ve gayesiz yaratılmadığını, yalnız olmadığını, Yaratan'ın ona her şeyden yakın olduğunu bildirir. İnsana insanlığını hatırlatan tevhid, insanla kainatın, akılla kalbin, ruhla bedenin birliğidir, bütünlüğüdür."

Tevhid, soyut bir inanç değildir, aynı zamanda bir yaşayış biçimidir, bir vahdettir. Aynı Rabbe kul olan müminlerin, aynı inanç, aynı duygu ve aynı gaye etrafında kenetlenmesidir. Tevhid, emandır, emniyettir; barıştır, huzurdur, güvendir.

Program, Ahmet Demir'in söylediği ilahilerin ardından Diyanet İrşad Koordinatörü Fikret Gül'ün yapmış olduğu dua ve ikramlarla sona erdi. - MEDİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Süleyman Sarı Hüseyin Baş Mahmut Ay Marmara Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

İSALAM ALEMİNDE BİZDEN BAŞKA KUTLU DOĞUM HAFTASI DİYE KUTLAMA YAPAN BİR ÜLKE VAR MI?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title