Haberler

MasterChef yemekleri! En güzel Vişneli Mekik tarifi! Vişneli Mekik tarifi nasıl yapılır? Vişneli Mekik için gerekenler

Güncelleme:

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Vişneli Mekik hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Vişneli Mekik hazırladı. Peki, Vişneli Mekik tarifi nedir? Vişneli Mekik nasıl yapılır? Vişneli Mekik nedir?

Türk mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Vişneli Mekik aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Vişneli Mekik tarifi nasıl yapılır? Vişneli Mekik nedir? Vişneli Mekik nasıl yapılır, Vişneli Mekik yapılırken nelere dikkat edilir?

VİŞNELİ MEKİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket vanilin

125 gram tereyağı

4 adet yumurta

Yarım su bardağı toz badem

1 kase dondurulmuş vişne

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı un

VİŞNELİ MEKİK NASIL YAPILIR?

Öncelikle fırını 170 santigrat dereceye alıyoruz. Geniş bir kasede pudra şekeri ve tereyağını karıştırıyoruz. Ardından yumurtaları teker teker katıp harcın iyice karışmasını sağlıyoruz. Sonrasında kuru malzemeleri farklı bir kapta güzel şekilde karıştırıyoruz ve azar azar ekliyoruz.

Ardından tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Vişneleri bir süzgeçe alıp fazla suyun süzülmesini sağlıyoruz. Yağlanmış mekik kalıplarına harcı döküyoruz. Üstüne 2'şer tane vişne ekliyoruz.

Sonrasında önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kenarlarından ortaya doğru yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Burada hafif altın rengini alana kadar pişirme yapıyoruz. Pişen mekikleri oda sıcaklığında bekletiyoruz ve bu şekilde hazırlamış oluyoruz.

Afiyet olsun...

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

Yemek Sepeti MasterChef Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title