Haberler

Mardin'de, Geçim Kaynağını Destekleme Çalışmalarında Yeni Dönem

Güncelleme:

İnsani yardım kuruluşu Hayata Destek ve Mardin Yeşilli Kaymakamlığı'nın ortaklığında yürütülecek "Mardin'deki Mültecilerin İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması" projesi başladı.

" Yeşilli'de Yeşeren Çiçekler" projesinin devamı niteliğinde yürütülecek eğitimlerle, kadınlara geçimlerini sağlayabilecekleri yetkinliklerin kazandırılması ve toplumsal alanda güçlendirilmeleri amaçlanıyor. Türk ve Suriyelilerin bir arada göreceği eğitimlerle, sosyal uyuma katkı sağlanması da hedefleniyor.

Proje kapsamında, Yeşilli ilçesinde, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Aile Destek Merkezi ADEM'de, mesleki yetkinlik geliştirme odaklı Gastronomi ve Halı Dokuma eğitimleri düzenleniyor. 30 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek mesleki kurslardan toplam 55 kadının, Kızıltepe Hayata Destek Noktası'nda ve Yeşilli'de yürütülecek Türkçe kurslarından ise 180 kişinin yararlanması amaçlanıyor.

Halı Dokuma kursiyeri Nazife Çakan (35), "Halı dokumak çok zor iş, başta yapamam zannettim, ama öğrendikçe, nakışlar ortaya çıktıkça özgüvenim yükseldi. Şimdi hangi iş olsa çalışır, öğrenir, yaparım diyorum." sözleriyle kursun hayatına etkisini anlatıyor. 5 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye gelen Hatice Asad (52) ise 6 aydır katıldığı Gastronomi kursunun geleceğe dair ümidini artırdığını belirterek, "Bir yer açmak istiyorum. Suriye'nin yemeklerini yapmayı biliyordum, burada Türk yemeklerini de öğrendim. Tek başıma gücüm yetmez ama kurstan birkaç arkadaş bir araya gelip lokanta açmayı hayal ediyoruz." diyor.

Geçim kaynağını destekleme çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Hayata Destek Saha Koordinatörü Rukiye Dağhan Çetin, projenin ilk döneminde gastronomide 40, halı dokumada 29 kadının kurslardan yararlandığını belirtti. Çetin, "İlk döneminde teknik destek sunduğumuz projenin, kadının güçlendirilmesinde önemli sonuçlar verdiğini gördük. Kadınlar burada hem yetkinliklerini artırdı hem de sosyalleşti. Mülteci ve ev sahibi toplumdan kadınların birlikte katıldıkları kurslar kadın istihdamına katkı sağlarken, beraber yaşama kültürünü de güçlendiriyor. Böyle bir projenin sürdürülmesi gerektiğine inanarak ikinci dönem kurslarımıza başladık." dedi.

Kaynak: Bültenler / Kadın

Yeşilli Suriye Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title