Haberler

Manisa Kaçak Kurban Kesimi Yasak Dinlemedi

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kurban kesim yerleri dışında kesim yapanlara para cezası uygulanacağının açıklamasına rağmen hayvan pazarında ve farklı ilkel koşullar altında kesimler yapıldı.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kurban kesim yerleri dışında kesim yapanlara para cezası uygulanacağının açıklamasına rağmen hayvan pazarında ve farklı ilkel koşullar altında kesimler yapıldı. Turgutlu'da k urban satış ve kesim yerleri belirlenmesine rağmen, bazı vatandaşlar yasağa aldırmadan kurbanlarını hayvan pazarında kestirdi. Kentin birçok farklı noktasında ilkel ve sağlıksız koşullarda yasak kesimler gerçekleşti. İhbar üzerine Turgutlu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan pazarına ekip gönderdi.

Pazar yerine kurban almaya gelen Halil İbrahim Yıldız, "Devlet memuruyum. Bu sabah namazımızı kıldıktan sonra kurban almaya geldik. Ancak gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Turgutlu'ya bu manzara yakışmıyor" dedi. Pazar yerinde kurbanlığını kestiren vatandaşlardan Evfak Alagöz ise "Kurbanlık almaya geldik ve şuracıkta kestirdik. Kesim sırası mırası yok. İşimiz halettik dönüyoruz" diye konuştu.

BAZI KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Turgutlu İlçesi Koşu Kırı Mevkii'nde açılan hayvan pazarında satıcıların bir çoğu umduğunu bulamadı. Birçok hayvan sahibi kurbanlıkların yarısından fazlasını satamadan bayramı karşıladı. Satıcılar vatandaşların ekonomik nedenlerle kurbana pek rağbet göstermediğini öne sürdü.

Bayram günü yine tezgahlarının başında duran ve ellerindeki hayvanları satmaya çalışan üreticiler büyük bir indirime de gitti. Ortalama 850 ile 900 TL arasında satışa çıkan küçük baş hayvan fiyatı Kurban Bayramı'nın ilk gününde 500 TL'ye kadar düştü. Üretici İsa Gümüş "Geçtiğimiz yıl satışlar daha iyiydi ancak bu sene umduğumuzu bulamadık. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen satıcılar için iyi bir pazar geçmedi. 9 bin TL olan dana 6 bin TL'ye kadar düştü. Buradaki üreticiler elde kalan hayvanları indirime giderek satmak istiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil İbrahim Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title