Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Şehzadeler Belediyesi, KOSGEB ve İŞ Kur'un işbirliği ile ücretsiz olarak açılan ve 25 kişinin alınacağı "Genç Girişimciler Haydi İş Başına" girişimcilik kursuna 195 kişi müracaat etti.

Şehzadeler Belediyesi, KOSGEB ve İŞ Kur'un işbirliği ile ücretsiz olarak açılan ve 25 kişinin alınacağı "Genç Girişimciler Haydi İş Başına" girişimcilik kursuna 195 kişi müracaat etti.

Mülakata giren 195 kişi arasından başarılı olan 25 kişi, 20 Şubat'ta başlayıp bir hafta sürecek olan kursa katılacak.

Kurs sonunda girişimcilik belgesi alacak olan 25 kursiyer, kendi işini kurmak için KOSGEB'ten 100 bin liraya kadar faizsiz kredi alabilecek.

Belediye olarak vatandaşın yararına olan her türlü hizmetin altına imza atmaya devam edeceklerini söyleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Yapılacak olan başvuruların arasından desteklenmeye değer görülen girişimcilerimiz bu imkanlardan faydalanarak kendi işlerini kurma imkanına erişmiş olacaklar." diye konuştu.

Soma'da sivil polis dönemi başladı

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların daha güvenli şartlarda ulaşım yapması ve ölümlü kazaların önüne geçmek adına uygulanmaya başlanan sivil polis uygulaması Soma'da hayata geçirildi.

Sivil olarak toplu taşıma araçlarına binen trafik polis memuru, toplu taşıma aracı güzergahı doğrultusunda yapılan her hatayı not aldı.

Soma Sanayi Devlet Hastanesi önüne gelen Soma ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri Toplu Taşıma aracını durdurdu.

Yolculuk anında kural ihlali yapmayan otobüs şoförü, ceza yerine ekiplerden tebrik aldı.

Soma ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Aydın Torun, denetimlerin sıkça yapılacağını belirterek "Bu uygulamadaki amacımız güvenli bir seyahat oluşturmak. Polis Memuru arkadaşımızın raporları üzerine hatasız ve sorunsuz bir yolculuk geçmiş." diye konuştu.

Yazar Ahmet Şafak, Akhisarlı okurlarıyla buluştu

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, Akhisar ilçesinde imza gününde okurları ile buluştu.

Akhisar Kitap Günleri fuarı kapsamında kente gelen Ahmet Şafak, düzenlenen imza gününde okurları ve hayranları ile buluştu.

İmza gününe MHP ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kitapseverlerin uzun kuyruk oluşturduğu imza gününde Şafak, eserlerini okurlarına imzaladı.

Şafak, kitaplarını imzaladığı hayranları ile sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şehzadeler Belediyesi Ömer Faruk Çelik Ahmet Şafak Soma Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title