Haberler

Maltepe'den Birlik ve Beraberlik Mesajı

Son günlerde yaşanan acı olaylara karşı Maltepe'de bir araya gelen siyasi partiler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Son günlerde yaşanan acı olaylara karşı Maltepe'de bir araya gelen siyasi partiler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Maltepe'deki siyasi parti ilçe başkanları, son günlerde hızla tırmanan terör olayları ve gelen şehit haberlerinin ardından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın davetinde bir araya geldi. Toplantıda kardeşlik temalı ve bütün partilerin imzasını taşıyan pankartların ilçenin ana arterlerine asılması, son günlerde siyasi parti ilçe binalarına karşı yapılan saldırılara yönelik olarak, HDP ilçe teşkilatının ziyaret edilmesi kararı alındı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın başkanlığında düzenli olarak gerçekleştirilen siyasi parti ilçe başkanları buluşması, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Özcan Uslu, Saadet Partisi (SP) ilçe teşkilatından Sami Arslan, Demokrat Parti (DP) İlçe Başkanı Çetin Yılmaz, Vatan Partisi (VP) İlçe Başkanı Süleyman Somer ve teşkilat üyesi Mehmet Birecik ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İlçe Başkanı Ersin Kızak ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Kılıç, Türkiye olarak zor bir dönemden geçtiğimizi belirterek, "Sizler benim için çok önemlisiniz, birileri gider ama sizler Maltepelisiniz. Ülkemizde son dönemlerde yaşanan şiddet olayları, terör ve şehit haberleri sonrası böylesi bir toplantıyı yapmakta fayda gördüm. Gelen haberler ciğerimizi dağlarken, bizler sorumlu kişiler olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Klasik açıklamalarla değil, birlikte terörün her türlüsüne lanet etmeliyiz. Bir proje yürürlüğe konuldu, çok dikkatli olmalıyız. Bu ülke 70'li yıllarda bunun faturasını ağır ödedi, geçmişten ders almalıyız. Gençlerimiz, vatandaşlarımız ateşli olabilir, sokağa inebilir ama bizler sağduyulu olup tansiyonu düşürmeliyiz. Her ne sebeple olursa olsun siyasi partiler birlik olmalı ve didişmeyi bırakmalı. Eğer siyaset uzlaşma sanatıysa, ustalığımızı göstermeliyiz. İlçemize barış, dostluk ve sevgi iklimini yaymalı ve devam ettirmeliyiz. Otobüslere, ilçe binalarına, Kürt vatandaşlara, kitabevlerine saldırılar oluyor, bunlar kabul edilemez. Buradan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet'te barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmek adına birlik mesajı vermeliyiz" dedi.

"HEPİMİZ KARDEŞİZ"

Birlik mesajının sözde kalmamasını da isteyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anadolu insanı, Türk insanı en güç şartlarda, emperyalizme diz çöktürmüş, topraklarının her karışını birlikte savunmuş ve Atatürk devrimlerine sahip çıkarak büyük bir demokrasi yeşertmiştir. Çanakkale'ye her milletten insan gelip vatan savunmasına katılmıştır. İşte bu şiarla Türk halkı, bugün yaşanan şiddet olaylarının bir parçası olmamalıdır, biz hep birlikte bir anlam ifade ediyoruz. Bıçağın kemiğe dayandığı bir gündeyiz, artık her gün yeni bir provokasyona gebe görünüyor. Bu tansiyonu düşürmek bizlerin elinde"

BAŞKAN KILIÇ'A TAM DESTEK

Kılıç'ın açıklamalarına toplantıya katılan ilçe başkanları destek verirken; dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilme vurgusunun yapıldığı toplantıda, Kürt işçilerinin de ziyaret edilmesi kararlaştırıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Solmaz Ali Kılıç Maltepe Dsp Politika Güncel Haberler

title