Haberler

Mahir Alkan Biyografisi

Mahir Alkan
Doğum Yeriİzmir / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1956

Mahir Alkan Kimdir ?

Mahir Alkan 1956 yılında İzmir'de doğmuştur.

1962-1967 yılları arasında ilköğrenimini, 1967-1974 yılları arasında orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. 1974 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümüne girdi. 1977-1978 eğitim-öğretim yılında mezun oldu. Mart 1979-Nisan 1980 yılları arasında Kimya Öğretmenliği yaptı. 1980 yılında Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler ve Yabancı Diller Yüksekokuluna Asistan olarak girdi. 1982 yılında yüksekokulun Kazım Karabekir Eğitim Fakültesine dönüştürülmesinden sonra bu fakültede görevine devam etti.

"Bazı bor minerallerinin kükürt dioksitli sulardaki çözünürlükleri" konulu doktora çalışmasını 1985'te tamamlayarak "Fen Doktoru" unvanını aldı. 1986'da Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçentliğe atandı. 1989'da Doçent oldu. 1991'de Necatibey Eğitim Fakültesine Doçent olarak atanan Prof. Dr. Mahir Alkan 1995 yılında aynı fakültede Profesör unvanını aldı.

Balıkesir Üniversitesi Temel Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bor Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin kuruluşunda kurucu koordinatörlük yaptı. Balıkesir Üniversitesinin kuruluşunda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü kurucu Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 1999-2007 yılları arasında 8 yıl süre ile BAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu ve Üniversite Senato üyeliği görevlerini yürüttü.

Birçok bilimsel proje kapsamında yurt dışında akademik çalışmalarda bulundu. Ulusal ve uluslararası çeşitli bilimsel toplantıların düzenlenmesinde kurul başkanlığı ve üyeliği yaptı. Bu güne kadar birçok uluslararası bilimsel dergilerde hakem olarak görev yaptı. Tamamlanmış ve devam etmekte olan 15 projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. SCI kapsamındaki uluslararası dergilerde yayımlanmış 90'ın üzerinde bilimsel makale ve Marcel-Dekker adlı yayın evinin hazırladığı "Encyclopedia of Surface and Colloid Science" isimli esere yazdığı 2 bölüme 1500'ün üzerinde atıfta bulunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL tarafından Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ve 29 Kasım 2010 tarihinde görevine başlayan Prof. Dr. Mahir ALKAN evli olup, Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan bir erkek ve üniversitede öğrenci olan 2 kız babasıdır.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması (FETÖ/FDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Balıkesir Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan i tutuklanmıştır.

title