Haberler

Engin Cezzar'a Vasiyeti Üzerine Cenaze Töreni Düzenlenmedi

Güncelleme:

Geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Engin Cezzar'ın ölüm haberi toprağa verildikten sonra duyuruldu. Ünlü sanatçı, vasiyeti üzerine sessiz sedasız uğurlandı.

Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden oyuncu Engin Cezzar hayatını kaybetti. 'Keşanlı Ali' rolüyle hafızalara kazınan Engin Cezzar, 82 yaşındaydı. Ailesi, sanatçının vasiyeti üzerine cenaze töreni düzenlemedi. Vefat haberi, Engin Cezzar toprağa verildikten sonra duyuruldu.

6 YILDIR FELÇLİYDİ

"Keşanlı Ali Destanı" denince akla gelen ilk isim olan, henüz 24 yaşındayken Hamlet'i oynayan ve dünyada bu rolü canlandıran en genç oyuncu unvanını alan usta oyuncu Engin Cezzar yaşamını yitirdi. Kalp ilacını almadığı için 6 yıl önce beyninde pıhtı oluşarak felç geçiren ve konuşma yetisini kaybeden Cezzar, 82 yaşında İstanbul'da hayata veda etti.

GAZETELERE VEFAT İLANI VERİLDİ

Yıllar evvel "İnsanlar ben defnedildikten sonra haberdar olsun" diyen sanatçının vasiyeti üzerine cenaze töreni düzenlenmedi. Dün sessiz sedasız defnedilen Cezzar için bugün gazetelere vefat ilanı verildi. Gülriz Sururi, eşi için yayınladığı ilanda "Engin Cezzar dünyamızdaki yolculuğunu tamamladı. Dilediği gibi dün toprağa karıştı" ifadelerini kullandı.

SANAT DÜNYASI YASTA

Engin Cezzar'ın ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu. Oyuncular, yaşadığı üzüntüyü sosyal medyada yayınladıkları mesajlarla paylaştı.

Ayşenil Şamlıoğlu: Canım Engin Cezzar. Birtanem, sevdiğim. Paylaştığımız her an gözümün önünde. Senin kaybın öyle büyük ki hocam, yerin doldurulamaz. "Geyikler Lanetler"de ekip olarak büyük zorluklarla mücadele ederken yanımızda sen vardın, hepimizi hele beni ayakta tutan senin varlığındı. Seni ömrüm oldukça saygı, sevgi, minnet, şükranla anacağım. Engin Abim, nurlar içinde yat. Yattığın yer incinmesin sevdiğim.

Ayşegül Aldinç: Çok üzgünüm. Huzur içinde uyu. Bir çift birbirine bu kadar yakışabilirdi. Allah Gülriz Sururi'ye sabırlar versin.

Gani Müjde: Eşimin hocası, benim denizci arkadaşım Engin Cezzar'ı sonsuzluğa uğurladık. Başta Gülriz Sururi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Belma Canciğer: Canım hocam sonsuzluğa gidiş haberini alınca ve gözyaşlarımı tutamayınca kızım merak etti, "kimdi" dedi. "Dünyanın en tatlı hocasıydı" dedim. "Ne şanslısın umarım benim de böyle hocalarım olur" dedi. Umarım hep senin gibiler olur...

Nedim Saban: Engin Cezzar olmak ya da olmamak diyen adam benim için hep olacak. Tiyatromuz Hamlet'i, Keşanlı'yı, Düşenin Dostu'nu unutmayacak...

ENGİN CEZZAR KİMDİR?

Çok sayıda tiyatro oyununda yer alan ve yöneten Cezzar, 1935 yılında İstanbul'da doğdu. Robert Kolej'de başlayan tiyatro ilgisi üzerine, ABD'de Yale Drama School'da ve Actors Studio'da eğitim alarak tiyatro sanatçısı oldu.

"Hamlet" rolü ile İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başladı. Daha sonra kurdukları Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu ile yıllarca oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, "Kaldırım Serçesi" adlı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstlendi. Eşi Gülriz Sururi'nin yazdığı "Ayşe Opereti"ni yönetti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Gülriz Sururi Engin Cezzar İstanbul Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title