Haberler

Lloyd Austin Biyografisi

Lloyd Austin

Lloyd Austin Kimdir ?

Lloyd James Austin III (d.8 Ağustos 1953), Amerika Birleşik Devletleri'nin 28'inci savunma bakanı olan emekli Amerikan Ordusu orgeneralidir. Austin daha önce Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) 12. komutanı olarak görev yaptı. Austin, CENTCOM'un ilk siyahi komutanıydı ve ilk siyahi savunma bakanıdır.

Austin, CENTCOM'dan önce Ocak 2012'den Mart 2013'e kadar Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nun 33. genelkurmay başkan yardımcısıydı ve Aralık 2011'de sona eren Yeni Şafak Operasyonu'nun son komutanıydı. Silahlı kuvvetlerden 2016 yılında emekli oldu ve daha sonra Raytheon Technologies, Nucor ve Tenet Healthcare yönetim kurullarında görev yaptı.

Hayatı ve Kariyeri
Austin, 8 Ağustos 1953'te Mobile, Alabama'da doğdu ve Thomasville, Georgia'da büyüdü. 1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nden (West Point) Lisans Diploması ile mezun oldu. Daha sonra 1986'da Auburn Üniversitesi Eğitim Koleji'nden danışman eğitimi alanında Master of Arts derecesiyle ve 1989'da Webster Üniversitesinden işletme yönetimi alanında Master derecesiyle mezun oldu. Piyade Subayı Temel ve İleri Kursları, Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay Koleji ve Kara Harp Okulu mezunudur.

Merkez Komutanlığı
Austin, 2012'nin sonlarında Başkan Obama tarafından aday gösterildikten sonra 22 Mart 2013'te CENTCOM'un komutanı oldu.

Savunma Bakanlığı
Aday gösterme ve onay
7 Aralık 2020'de Başkan Joe Biden'ın Austin'i savunma bakanı olarak aday göstereceği bildirildi.[8][9] 22 Ocak 2021'de Austin, 93'e 2 oyla (Senatörler Mike Lee ve Josh Hawley adaylığa karşı oy kullandı) ilk Afrika kökenli Amerikan Savunma Bakanı oldu. Eski savunma bakanı James Mattis gibi Austin, aktif görevli askerden ayrıldıktan sonra yedi yıllık bekleme süresini atlamak için 1947 Ulusal Güvenlik Yasası'ndan kongre feragatini istedi.

Austin'in adaylığı ve bir feragat için görevli şartı, Kongre'de sivil-asker ilişkilerine etkileri konusunda endişeyle karşılandı. Eski Savunma Bakanı Robert Gates ve eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, diğerleri arasında, Austin'in adaylığını destekleyen açıklamalar yayınladı. Temsilci Seth Moulton buna karşı çıktı.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi, 19 Ocak 2021'de Austin için bir onay duruşması yaptı. 21 Ocak'ta Kongre, Austin'e yedi yıllık şarttan feragat etme hakkı verdi. 22 Ocak 2021'de görevi 93'e karşı 2 oyla onaylandı.

title