Haberler

Liam Neeson Biyografisi

Liam Neeson
Doğum Tarihi7.06.1952

Liam Neeson Kimdir ?

Liam John Neeson (7 Haziran 1952)Britanya İmparatorluğu Nişanı'na sahip Akademi Ödüllü adayı ve İrlandalı sinema oyuncusu.

En bilinen rolü Schindler'in Listesi filmindeki Oscar Schindler rolüdür. 1993 Schindler'in Listesi filmindeki En İyi Erkek Oyuncu Oscarına aday gösterilmiştir.

Neeson, Kuzey İrlanda'da, Antrim Kontluğunda, Ballymena'da, Katherine "Kitty" Neeson (kızlık soyadı Brown) adlı bir aşçının ve Bernard "Barney" Neeson isimli Ballymena Boys All Saints İlköğretim Okulu'nda bir bekçinin oğlu olarak doğdu.

Roma Katolik olarak büyüdü ve yerel rahib tarafından ismi Liam olarak konuldu. Liam Neeson'nın Elizabeth, Bernadette ve Rosaline isimli Dört çocuklu bir ailenin üçüncüsü olarak, üç kız kardeşi vardır.Dokuz yaşındayken, All Saints Gençlik Kulübü'nde boks derslerine başladı ve daha sonra Ulster amatör kıdemli boksa ilk kez 11 yaşındayken sahneye çıktı.

Neeson, İngilizce öğretmeninin bir okul oyununda kendisine başrol teklifinden sonra, o andan itibaren sonraki yıllarda okul yapımlarında oyunculuk yaptı.

1971 yılında, Neeson Guinness Brewery için çalışmaya ayrılmadan önce, Kuzey İrlanda'daki Belfast Queen Universitesine fizik ve bilgisayar bilimleri öğrencisi olarak girdi.

Liam Neeson, Bohemian FC takımında Seán Thomas tarafından fark edildi futbol'daki yeteneği keşfedildi ve orada Dublin'de bir kulüb'te denendi ve Shamrock Rovers FC takımına karşı bir alternatif olarak bir oyun oynadı ama kendisine bir sözleşme teklif edilmedi.

Üniversiteden ayrıldıktan sonra, memleketi Ballymena'ya geri döndü ve kamyon sürücülüğü gibi çeşitli gündelik işlerde çalıştı. Memleketine dönmeden önce, Newcastle upon Tyne'da iki yıl öğretmen eğitimi için üniversiteye gitti.

title