Haberler

Kuşadası'nda ölen yeşil kaplumbağa sahile vurdu

Güncelleme:

Kuşadası'nda ölen yeşil kaplumbağa sahile vurdu Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sahile vurmuş ölü chelonia mydas türü juvenil yeşil kaplumbağa bulundu.

Kuşadası'nda ölen yeşil kaplumbağa sahile vurdu

AYDIN - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sahile vurmuş ölü chelonia mydas türü juvenil yeşil kaplumbağa bulundu.

Kuşadası'nda geçtiğimiz hafta ölü olarak kıyıya vuran chelonia mydas türü yeşil kaplumbağadan sonra bugün de aynı tür juvenil bir yeşil kaplumbağa ölüsü kıyıya vurdu. Kadı Kalesi Mahallesi SSK Sitesi önünde bulunan yeşil kaplumbağa, Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği yetkilileri tarafından teslim alındı. Yapılan incelemede kaplumbağa üzerinde yara ve kesi izine rastlanmazken, uzmanlar yoğun olan trol teknelerinin ağlarına takılıp boğularak öldüğünün tahmin edildiğini söylediler. Kuşadası EKODOSD yetkilileri tarafından ölüm nedeninin belirlenmesi için yeşil kaplumbağadan doku örnekleri alındı.

Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Deniz kaplumbağaları yoğun olarak trol ağlarına, paragatlara takılarak su yüzeyine nefes almak için çıkamadığından dolayı boğularak ölmektedir. Özellikle denizanalarını çok seven carettalar, suya atılan plastik torbaları denizanası sanıp yutmasından dolayı yaşamını yitirmektedir. Yaptığımız izlemelerde özellikle juvenil yeşil kaplumbağaların Kuşadası Körfezi'ne yoğun olarak geldiklerini görmekteyiz. Türkiye kıyılarında 22 deniz kaplumbağası yuvalama alanında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ÖÇK alanlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, farklı üniversitelerden bilim insanları, vakıf ve derneklerin işbirliğiyle deniz kaplumbağalarını koruma çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Bunun olumlu sonuçlarını da yuva ve çıkan yavru sayılarından görmekteyiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title