Haberler

Suriyeli Tarım İşçileri Karbonmonoksit Gazından Zehirlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Acil Servis içinden görüntü- Olayı ilk gören Ali Köse ile röportaj- Acil servisi içinden ve sedye ile taşınan hastadan görüntü- Mahalle Muhtarı Lütfü Kahvecioğlu ile röportaj- Müşahede odasındaki hastalardan görüntü- Hastane Acil girişinden ve dışarıda bekleyen ambulanslardan genel görüntü Muradiye'de karbonmonoksit zehirlenmesi- Çadırlarda kalan Suriyeli tarım işçileri yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi Muradiye'de tarlalarda çalışan Suriyeli tarım işçileri, kaldıkları çadırda yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Acil Servis içinden görüntü- Olayı ilk gören Ali Köse ile röportaj- Acil servisi içinden ve sedye ile taşınan hastadan görüntü- Mahalle Muhtarı Lütfü Kahvecioğlu ile röportaj- Müşahede odasındaki hastalardan görüntü- Hastane Acil girişinden ve dışarıda bekleyen ambulanslardan genel görüntü Muradiye'de karbonmonoksit zehirlenmesi- Çadırlarda kalan Suriyeli tarım işçileri yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi Muradiye'de tarlalarda çalışan Suriyeli tarım işçileri, kaldıkları çadırda yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Alınan bilgiye göre, Suriyelilerin kaldıkları çadırda yanan sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle 11 kişi zehirlendi.Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Suriyeli tarım işçileri tedavi altına alındı.Çevredeki vatandaşlardan Adnan Köse, çadırlarda kalanların yardım talebi üzerine Köşk Mahallesi muhtarına durumu bildirdiğini belirterek, korbonmonoksitten etkilenen işçilerin özel araçlar ve ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını söyledi.Mahalle muhtarı Lütfü Kahvecioğlu ise çadırda kalan Suriyelileri hastaneye yetiştirdiklerini belirtti.Patates tarlalarında 40-50 lira yevmiyeyle çalıştıklarını aktaran Suriyeli Ali Elali, "Akşam üşüdük ve ısınmak için ateş yaktık çadırlarda oturduğumuz sırada çoluk çocuk rahatsızlanmaya başladı. Panik içinde ne yapacağımızı bilemedik. Bizim durumumuzu gören mahalleli yardımımıza yetişti. Allah onlardan razı olsun. Bizi hastaneye getirdiler" dedi. Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Suriyelilerin durumlarının iyi olduğunu belirten hastane yetkilileri, yapılan tahlillerin sonucunu beklediklerini, karbondioksit zehirlenmesi olarak gözüktüğünü ve tehlike arz edecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.Muradiye Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Suriyeli işçiler, Van'a sevk edildi.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muradiye Devlet Hastanesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title