Haberler

Soma'da Yaşamını Yitiren Madencinin Hayali Gerçekleşti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Mehteran geçidi,-Deve üstünde sünnet çocuğunun gezdirilmesi, -Annenin oğlunu deve üzerinde gördükten sonra düşüp bayılması, -Anne Gülten Kavas ile röportaj Soma'da yaşamını yitiren madencinin hayali gerçekleşti- Oğlunun sünnet düğünü parasını biriktirmek için indiği madende hayatını kaybeden Ali Kavas'ın sünnet hayali, ölümünden 1 yıl sonra eşi tarafından gerçekleştirildi- Sünnet düğünü davetiyesinde fotoğrafına yer verilen Ali Kavas'ın istediği gibi, oğlu için görkemli bir tören düzenlendi- Madencinin eşi Kavas: - "Oğlumun mürüvvetini görmek çok mutluluk verici bir şey benim için.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Mehteran geçidi,-Deve üstünde sünnet çocuğunun gezdirilmesi, -Annenin oğlunu deve üzerinde gördükten sonra düşüp bayılması, -Anne Gülten Kavas ile röportaj Soma'da yaşamını yitiren madencinin hayali gerçekleşti- Oğlunun sünnet düğünü parasını biriktirmek için indiği madende hayatını kaybeden Ali Kavas'ın sünnet hayali, ölümünden 1 yıl sonra eşi tarafından gerçekleştirildi- Sünnet düğünü davetiyesinde fotoğrafına yer verilen Ali Kavas'ın istediği gibi, oğlu için görkemli bir tören düzenlendi- Madencinin eşi Kavas: - "Oğlumun mürüvvetini görmek çok mutluluk verici bir şey benim için. Ama bir yanım buruk" HALİL ŞAHİN - Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi arasındaki Ali Kavas'ın (37) oğlu için sünnet düğünü yapma hayalini ölümünden bir yıl sonra eşi gerçekleştirdi. Ali Kavas'ın Turgutalp Mahallesi'ndeki evinde hüznün ve mutluluğun bir arada yaşandığı bir sünnet düğünü yapıldı. Düğünde dualar edildi, mevlit okutuldu, mehter takımı marşlar çaldı. Yakınları, 8 yaşındaki Emirhan'ı mutlu gününde yalnız bırakmadı.Emirhan, gönlünü hoş etmek için kiralanan deve üzerinde bir süre gezdirildi. Emirhan'ı sünnet kıyafetleriyle gören anne Gülten Kavas ise gözyaşlarına hakim olamadı. "Düğünü birlikte yapacaktık" diye gözyaşı döken Kavas'ı, yakınları teselli etmeye çalıştı.- "Sünnet düğünü için madene inmişti"Gülten Kavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada 13 Mayıs'taki faciadan sonra zor bir yıl geçirdiklerini anlattı.Geçen bir yılda hayatlarının çok değiştiğini söyleyen Kavas, "Şu anı eşimle birlikte hayal ediyorduk. Eşim oğlunu sünnet ettirebilmek için oraya girmişti. Birkaç ay çalışayım, kredi çekeyim diyordu. Hem oğlumun sünnetini yaparım, sünnet borcunu öderiz diyordu. O orglu, davullu istiyordu. Öleli bir sene olacak, gururuma yediremedim orglu, davullu yapmayı. Yine de elimden geldiği kadar onun istediği gibi yapmaya çalıştım" diye konuştu.Eşi öldükten sonra hep oğlunun düğününde nasıl ayakta kalabileceğini düşündüğünü ifade eden Kavas, "Ama Rabbim sabır verdi" dedi.Kavas, sünnetin buruk geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi: "O her zaman benim arkamdaydı. Eşim ölmedi, öldürdüler. 3 günlüktü o madende. 4'üncü gün ölüsü geldi. Oğlumun mürüvvetini görmek çok mutluluk verici bir şey benim için. Ama bir yanım da buruk. Sol tarafımda oğlum var. Keşke sağ tarafımda da eşim olsaydı. Bunu eşimle birlikte yapsaydık. Daha çok mutlu olurduk. Çocuklarım da mutlu olurdu."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Turgutalp Ali Kavas Soma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title