Haberler

Tomris Oğuzalp, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Tiyatro sanatçısı Tomris Oğuzalp'in cenazesi, Şakirin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu evinde yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Tomris Oğuzalp'in (80) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Oğuzalp için, ikindi vakti Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi Oğuzalp'in kuzeni Figen Barutçuoğlu, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, sanatçılar Can Gürzap, Ebru Cündübeyoğlu, Irmak Ünal ve Arzum Onan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Oğuzalp'in cenazesi Şakirin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Barutçuoğlu, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde Oğuzalp'in evinde ölü bulunduğu şeklinde haberler yer aldığını ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Yalnız değildi, yalnız da ölmedi. Yanında biz vardık. Dün biraz rahatsızdı. Doktorunu çağırdık. 'Durumu iyi değil' dedi ve serum bağladı. Gece yanında kaldım zaten. Sabaha karşı 04.00'te yaşamını yitirdi" dedi.

Sanatçı Can Gürzap, Oğuzalp'in çok eski dostu olduğunu belirterek, "Türk tiyatrosuna büyük hizmetler vermiş birisini kaybettik. Başımız sağolsun" dedi.

Ebru Cündübeyoğlu da, "Çok değerli, çok kıymetli bir insandı. Benim için ayrıca çok değerliydi. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hepimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Tomris Oğuzalp

1933 doğumlu Oğuzalp, 1958 yılında dram bölümünde stajyer olarak işe başladığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde, 1959 yılında kadrolu sanatçı olarak çalışmalarını sürdürdü. 1990-1992'de İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdür olarak görev yapan Oğuzalp, 1996'da emekliye ayrılmıştı.

Sanatçının rol aldığı oyunlardan bazıları ise şunlar:

Öfke, Şair Ruhu, Huzur Çıkmazı, My Fair Lady, Böyle Bir Aşk, Kılpayı, Atçalı Kel Mehmet, Gömü, Müfettiş, Yasak Defter, Kral Ölüyor, Ekinler Yeşerince, Hüzzam, Damdaki Kemancı, Rüzgarlı Kadın, Aşağıdakiler, Çıkmaz Sokak, King Kong'un Kızları. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tomris Oğuzalp Karacaahmet Can Gürzap İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title