Haberler

Köyün Değirmeni 4 Çocuk Annesi Kadına Emanet

Köyün değirmeni 4 çocuk annesi kadına emanet Saniye Aki, erkek mesleği olarak bilinen değirmenciliğin bir kadın için zor olduğunu ancak işini severek yaptığını belirttiOSMANİYE - Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 4 çocuk annesi Saniye Aki, eşinin engelli olması nedeniyle ailesinin...

Köyün değirmeni 4 çocuk annesi kadına emanet

Saniye Aki, erkek mesleği olarak bilinen değirmenciliğin bir kadın için zor olduğunu ancak işini severek yaptığını belirtti

OSMANİYE - Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 4 çocuk annesi Saniye Aki, eşinin engelli olması nedeniyle ailesinin geçimini değirmencilik yaparak sağlıyor.

Alibeyli Köyü'nde yaşayan Saniye Aki (44), 15 yıldır eşinden devraldığı değirmencilik mesleğini sürdürüyor.

Aki, erkek mesleği olarak bilinen değirmenciliğin bir kadın için zor olduğunu ancak işini severek yaptığını söyledi.

Çevre köyden gelen buğdayları öğüterek, yarma, köftelik ve pilavlık bulgur yaptığını anlatan Aki, "25 yıldır aktif olarak hizmet veren değirmeni eşimin engelli olması nedeniyle 15 yıldır ben işletiyorum" dedi.

Ailesinin geçimini sağlamak zorunda olduğunu belirten Aki, insanın azmettikten sonra ekmeğini taştan çıkarabileceğini söyledi.

İşini severek yaptığını ve Anadolu kadınının üretken olması gerektiğini ifade eden Aki, "Kadın olarak ilk zamanlarda zorlandım. Fakat ailemin geçimini sağlamak zorundaydım. Zamanla ailemin ve müşterilerimin verdiği manevi destekle işimi severek yapmaya başladım. Allah'a çok şükür ailemi kimseye muhtaç etmeyerek her ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kadın da olsa erkek de olsa insan istedikten, azmettikten sonra her işi başarabilir. Ben bunu yaşayarak öğrendim. Ekmeğimi taştan çıkarıyorum" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Mahmut İspir'de zor mesleklerden değirmenciliği layıkıyla yaptığını ifade ettiği Aki'nin çalışmasıyla köyde örnek kadın olduğunu kaydetti.

Rabiye İspir ise bir kadın olarak Saniye Aki'nin kendilerine örnek olduğunu belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Osmaniye Alibeyli Sumbas İspir Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title