Haberler

Köpek Saldırılarıyla İlgili Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'den Uyarı: Saldırılar Artabilir

Güncelleme:

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, son dönemde artan köpek saldırılarına ilişkin "Kış aylarında olduğumuz için bu hayvanlar gıda temininde zorluk çekiyorlar, bu da saldırıların artmasına neden oluyor" dedi.

Sokak hayvanlarının korunması ve doğal ortamlarına bırakılmasına ilişkin yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini belirten Tanrıverdi, belediyeler bünyesinde bulunan mevcut barınakların yetersiz olduğunu ve sistematik yapıya sahip olmadıklarını söyledi.

"SALDIRILAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDEBİLİR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kayseri'de geçen hafta köpek saldırısı sonucu 1 gencin yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen köpek saldırılarını değerlendiren Tanrıverdi, "Belediyelerdeki veteriner hekimlerimiz, bu hayvanları 3-4 gün misafir ettikten sonra yeniden hayvanları aldıkları ortama salma zorunluluğundan dolayı saldırı olayları artıyor. Bunların önlemleri alınmadığı takdirde bu saldırılar yoğun bir şekilde devam edebilir" dedi.

BARINAK ŞARTI

Tanrıverdi'nin işaret ettiği kanunda, "Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır" maddesi bulunuyor.

Acil yapılması gerekenlere ilişkin ise Tanrıverdi, "5199 sayılı kanunda düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Yaralı, hamile, hasta ve sakat olan hayvanların, yasa ile yasaklanan ve tehlike arz eden pitbull gibi ırkların doğal ortamlarının mevcudiyetini korumak şartıyla belediyeler tarafından bir barınakta tutulmaları acilen gerekmekte. Yoksa bunun önlemini hiçbir şekilde alamayız" diye konuştu.

SORUMLU BELEDİYELER

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da yaşanan sorunların temelinde belediyelerin yanlış uygulamalarının olduğunu söyledi. Çıtırık, "Bugün sokaklarda kontrolsüz olarak çoğalan hayvan sayısının ana sebebi belediyelerdir. 2004 yılında dünyaya örnek bir kanun çıkartıldı. Artık zehirle hayvanlar öldürülemiyor fakat belediyeler gereken kısırlaştırma işlemlerini yapmadılar. Göstermelik uygulamalarda bulundular" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500

Yorumlar (57)

insan da sever:

Sokak köpeği kalmamalı. Sahiplenilmeli, kısırlaştırılmalı, barınakların sayısı çoğaltılmalı. Daha da baş edilemezse ihracat yoluna gidilmeli. Nasıl ki angus ithal ediyoruz. Biz de Çin, Filipinler gibi ülkelere ithalat yapabiliriz.

19
8
yanıtYanıtla
Dursun Durmaz:

belediyeler beş para etmez, her işleri göstermelik. bu hayvanlar kısırlaştırılsa zaten iş bitecek. sağda solda gizlice zehirleyip öldürüpçöplüklere atıyorlar. belediye ve belediye elemanları biraz olsun insani davranmalılar.

22
4
yanıtYanıtla
Beyhan kırışik:

Belediyeler sokak hayvanlarımız icin barınak açmalıdir.

22
3
yanıtYanıtla
Vatandaş:

GEBZE''de sokakta yürüyemez olduk. Sürüler halinde geziyorlar. Belediye ancak sağa sola ışıklı süsler taksın !!!! Aldığınız yediginiz paralar haram zehir zıkkım olsun inşallah. Daha geçenlerde iki okula saldırdılar okulun içine daldı köpekler. Çocukları ekmek almaya yollayamıyoruz yeter ya YETER YETER !!!

20
4
yanıtYanıtla
hüseyin:

valla ben olsam bütün köpekleri gebertirim sokakata yürüyemez hale geldik bu hayvansever ler yüzünden al evinde besle ne yaparsan yap zaten sokakta olmalarının hiç bi anlamı yok kime ne faydası var anlamadım

12
10
yanıtYanıtla
Eylul:

Rabbimin yarattigini oldurmek sanami kaldi allah yaratmak icin bi sebebi vardir elbet bence senin gibileri gebertmeli

yanıt5
yanıt0
İlayda:

Ne kadar bencil ve vicdansızsınız. Her canlının yaşam hakkı vardır. Senin de kendinden küçük gördüğün hayvanların da. Dünya üzerinde bi çok savaş, katliam oldu hepsi insanlık yüzündendi. İnsanlar arasından milyonlarca katil, sapık, cani çıktı. Senin düşüncene göre tüm insanlar ölmeli. Çözüm şiddet mi, yok etmek mi? Medeniyet bu mu? Ya da vicdanın buna nasıl izin verir?

yanıt7
yanıt0
fatma kucer:

allahın yarattığı hayvan olmak suçmudur çöpe atacağınız yemek artıklarını kapı önüne bıraksanızda bu garibanlar da yiyip dua etse günah mı olur be kardeşim.

yanıt15
yanıt0
HAYVANLARI SEVEN Y:

KÖPPEKLERİN SOKAKLARDA OLMALARININ SEBEBİ ACIMASIZ ESKİ SAHİPLERİDİR ONLARA KIZ HAYVANLARIN SUÇU NE??? HEM NE DEMEK HEPSİNİ ÖLDÜRÜRÜM SİZ AÇ KALMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORSUNUZ AÇ KALAN HER ÇANLI BAŞKA CANLIYA SALDIRIR . HAYVANLARINDA YAŞAMAYA HAKKI VARDIR BÜTÜN CANLILAR GİBİ

yanıt11
yanıt1
HAYVANLARI SEVEN Y:

SİZ KİMİ OLDÜRÜYORSUNUZ KÖPEKLERİNDE SOKAKLARDA GEZME HAKI VARDIR BUNA SİZ KARAR VEREMESSİNİZ SUÇLU ARIYORSANIZ KÖPEKLERİN ESKİ SAHİBİ OLANLARDIR HAYVANLARI SEVDİĞİNİ SANIP ALIYORLAR SONRADA BİR CANLI OLDUĞUNU UNUTUP BIKIP ATIYORLAR. HAYVANLAR AÇ AÇ OLANLAR ANLAR İNSANLARDA AÇ OLSUNLAR O ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ KİMİN DAHA TEHLİKELİ OLDUĞUNU

yanıt8
yanıt1
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title