Haberler

Kit Harington Biyografisi

Kit Harington
Doğum Tarihi26.12.1986

Kit Harington Kimdir ?

Kit Harington tam adı ile Christopher Catesby Kit Harington 26 Aralık 1986, Londra, İngiliz televizyon ve sinema oyuncusu

Oyunculuk yapmadan önce gazeteci, kameraman ve savaş muhaberi olmak isteyen Harington, henüz drama ve tiyatro çalışmaları okulundayken ilk sahne deneyimini National Theatre'da War Horse adlı oyununda Albert adlı karakteri canlandırdı.

Daha sonra ilk televizyon deneyimi için Game of Thrones adlı dizide Jon Snow karakterini canlandıran Harington'ın sahnelerinin büyük bölümü İzlanda ve Kuzey Irlanda'da çekildi. 2012 yılında Game of Thrones dizisindeki oyunculuğuyla Saturn Ödüllerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday oldu.

İlk sinema denemesi Vincent karakterini canlandırdığı Sessiz Tepe: Karabasan adlı korku filminde oldu. 2013 yılında Young Hollywood ödüllerinde Yılın Aktörü ödülünü aldı. 2014 yılında Milo adlı karakterle Pompeii adlı sinema filminde yer aldı. Film Toronto ve filme ismini veren İtalya'nın Pompeii adlı şehrinde çekildi.

Aynı zamanda Golden Globe en iyi animasyon filmi ve akademi ödülleri adayı olan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 filminde Eret adlı karakteri seslendirdi. Yine 2014 yılında Jeff Bridges'in Seventh Son adlı filminde rol aldı. Aynı sene Testament of Youth adlı dram-romantik tarzdaki filmde Roland Leighton adlı karakteriyle Alicia Vikander ve Emily Watson ile başrolde yer aldı.

Aralık 2014'te Xavier Dolan'ın çekeceği The Death and Life of John F. Donovan adlı filmde Jessica Chastain ile birlikte rol alacağı duyuruldu. 2015 yılında HBO'nun hazırladığı 7 Days in Hell adlı tenis maçlarıyla geçen 7 günün yer aldığı komedi tarzdaki kısa filmde rol aldı. 2015'in Haziran ayında Martin Coolhoven'ın Batılı-Gerilim tarzı sinema filminde Robert Pattinson'ın yerine rol alacığı açıklandı.

Filmografi
2012 Sessiz Tepe: Karabasan Vincent Smith
2014 Pompeii Milo
2014 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 Eret Seslendirme
2014 Testament of Youth Roland Leighton

2014 Seventh Son Billy Bradley
2015 Spooks: The Greater Good Will Holloway
2016 Brimstone Samuel Çekimi devam etmekte

TV seris
2011-günümüz Game of Thrones Jon Snow
2015 7 Days in Hell Charles Poole Kısa film

title