Haberler

Kenya'daki Terör Saldırısında Müslümanlar Hristiyanları Korudu

Güncelleme:

El Şebab örgütü üyesi militanların Kenya'nın başkenti Nairobi'den Mandera'ya giden otobüse düzenlediği silahlı saldırıda Müslümanlar Hristiyanlara siper oldu.

Somalili El Şebab örgütü üyesi militanların Kenya'nın başkenti Nairobi'den Mandera'ya gitmekte olan bir otobüse düzenlediği silahlı saldırıda 2 kişi öldü, otobüs şoförü de dahil 3 kişi ağır yaralandı.

10 MİLİTAN MİNÜBÜSÜN ETRAFINI SARDI VE MÜSLÜMANLARIN HRİSTİYANLARDAN AYRILMASINI İSTEDİ FAKAT...

Saldırı Kenya'nın Kuzeydoğusunda yer alan Mandera yakınlarında gerçekleşti. Abdi Mahmud adındaki Müslüman bir görgü tanığının açıklamalarına göre 10 militan otobüsün etrafını sardı ve Müslümanların Hristiyanlardan ayrılmalarını istedi, fakat Müslüman yolcular otobüsten inmeyi reddetti. Mahmud yerel kaynaklara yaptığı açıklamada, "Militanlar üzerimize ateş açmakla bizi tehdit etti ama biz kardeşlerimizden ayrılmadık. Kendimizi onlara siper ettik. Sonunda bizi rahat bıraktılar, fakat geri döneceklerini söylediler" dedi.

MİLLETVEKİLİ BÖLGE KOMİSYONU ÜYESİ DE DOĞRULADI

Milletvekili bölge komisyonu üyesi Julius Otieno ise Müslümanların Hristiyanları koruduğunu doğrulayarak militanların "hangisinin Müslüman hangisinin Hristiyan olduğunu" ayırt etmek istediğini ve Müslümanların gruptan ayrılmadığını söyledi.

EL ŞEBAB, OTOBÜSE SALDIRIYI KABUL ETTİ

El Şebab askeri sözcüsü, Şeyh Abdülaziz Ebu Musab açıklamasında örgütün otobüse yaptığı saldırıyı doğruladı. Musab'ın uluslararası kaynaklara yaptığı açıklamada "Bazı Hristiyan düşmanlarımız saldırıda öldü bazıları da yaralandı" dediği öne sürüldü.

El Şebap Somali'de Federal geçiş hükümetini ortadan kaldırmak için kurulan 2011 yılında ülkenin çoğunluğunu kontrol etmeyi başarmış radikal dinci silahlı bir örgüt olarak biliniyor. Örgütün Kenya'da okul otobüsüne düzenlediği 2014 yılındaki saldırıda 17'si öğretmen 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Nairobi Kenya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (21)

ArAP:

Saldiran zaten müsluman . Huzur islam da degil hainlik islam da

12
37
yanıtYanıtla
TÜRK:

İNANMAMAK BÖLE BİŞEY İNANDIĞIN ŞEYLE YAŞA VAR OLMA SEBEBİNİ ANLAYAMAMAK BU OLSA GEREK

yanıt5
yanıt4
deniz:

Huzur islamda da evlat..hainlik insan da..

yanıt12
yanıt1
adil düzen:

arap sen dünyaya terssin, dünyaya sen hep ters gözle bakıyorsun. para para para

yanıt4
yanıt1
Vatandaş:

Hristiyanlar da Müslümanlara siper olabilecek mi

17
4
yanıtYanıtla
ali:

adamlar mültecilere kapılarını açtı. Arazi ve bina tahsis etti. Tabi aralarında karşı çıkan da oldu. Ama tamamen kapatmadılar yüzlerine kapıyı. . . Türkiye dışında hangi müslüman ülke bu kadarını yaptı?

yanıt5
yanıt2
koturuh34:

müslümanlar hristiyanlara süper olmumuşmuş yalana bak yalana ulan terörü yaratan zaten müslüman hahah kimi kandırıyonuz

5
11
yanıtYanıtla
111:

yaaaaaaaaaaaa GERÇEK MÜSLÜMANLIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU HERKES ÖĞRENSİN. MÜSLÜMAN ASLA ALLAH''IN YARATTIĞI HİÇ BİR KULUNA ZARAR VERMEZ.

11
1
yanıtYanıtla
Zafer:

Hristiyanlarin sanki cok umurundaydi bu haber duysalar bile yayinlamazlar bu haberi

6
5
yanıtYanıtla
sesesyMobil-ANDROID:

bu zaten muslumanin görevidir. tabi anlayabilen

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title