Haberler

"Karagümrük Çetesi" Davası

Güncelleme:

Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, "Cübbeli Ahmet Hoca" ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ahmet Mahmut Ünlü ve Barış Sezek'in de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı. Adliye içindeki fotokopi odasında namaz kılan Ünlü, daha sonra duruşmaya 5 dakika gecikmeli olarak katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın müştekisi Faslı İmane Lemghari talimat ile Fas'ta verdiği ifadenin mahkemeye ulaştığını belirterek, "İmame, Barış Sezek ile imam nikahı kıydığını belirtmiş. Ünlü'nün de bu nikahta bulunarak Fatiha okuduğunu söylemiş" dedi.

Duruşmada İmane'nin ifadesine yönelik söz verilen Barış Sezek, "İfadenin bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış.

İfadesinde Ahmet Mahmut Ünlü'nün nikahta bulunduğunu söylüyor. O bölümü yanlış" diye konuştu.

-Ahmet Mahmut Ünlü: "Ben imam nikahı kıymadım"

Ünlü, ifadeye ilişkin söz alarak, kendisnin nikah kıymadığını ve orada bulunmadığını ifade ederek, "Resmi nikah olmadan nikah kıymam ben. Bunun suç olduğunu da çok iyi bilirim. Nüfuslu kişilerde benden nikah kıymama istedi ancak ben kıymadım" dedi.

Ünlü, üye hakimin Seyfettin Mermerci'nin, "Daha önceki ifadenizde kendi nikahınızı kıyabileceğinizi söylemiştiniz" demesi üzerine, "Kendi nikahınızı kıyarsınız o başka bir şey" ifadelerini kullandı.

-Mahkeme başkanı ile Ünlü arasındaki diyalog

Duruşmada konuşan Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, "Geçtiğimiz günlerde bir taksiye bindim. Takside bir radyo açıktı. Siz de (Ünlü) orada konuşuyordunuz. Şoför kapatacaktı, 'kapatma dinleyelim' dedim. Siz orada 'Umre'ye gittim ama mahkeme 10 gün izin veriyor. Ben de 10 günlük gidip geldim' diye konuştunuz" demesi üzerine Ünlü, "Avukatlarım 1 aylık izin için size başvurmuş. Siz de 'ne yapacak 1 ayı. Oraya mı yerleşecek? demişsiniz. Ben de tamam o zaman 10 günlük izin verilsin dedim" yanıtını verdi.

Ünlü 'nün bu sözlerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Yok öyle bir şey demedik. Senin sevabına niye engel olalım. İstersen 2 ay kal" diye konuştu.

Duruşmada söz alan Ünlü'nün avukatları her hafta karakola imza atma yönündeki adli kontrolün 1 aylık süreye çıkarılmasını talep etti.

-Dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Mahmt Ünlü'nün karakolda imza atma süresinin 1 aya çıkarılmasına karar verdi. Heyet, dava dosyasını mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

-Ceza istemler-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 25 ila 53 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Örgüt elebaşıları olduğu iddia edilen sanıklardan Nejat Ergin'in, "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak" ve "tehdit" suçlarından 10 ila 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Barış Sezek'in de "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak", "insan ticareti yapmak", "fuhşa aracılık ve yer temin etmek" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 87 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, diğer 13 sanığın da "insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "fuhşa aracılık etmek", "resmi belgede sahtecilik", "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 1 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Mahmut Ünlü Mahmut Ünlü İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title