Haberler

Kahramanmaraş Barosu'ndan Gözaltı Tepkisi

Kahramanmaraş Barosu avukatları, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Barosu avukatları, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Adliyesi önünde toplanan 30 avukat, İstanbul Barosu'na kayıtlı meslektaşlarının Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara tepki gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alınmalarını basın açıklamasıyla protesto etti. Avukatlar adına konuşan Mehmet Kar, meslektaşlarının gözaltına alınmasını kınadıklarını söyledi. Hukuk devletinde, yasama organının düzenlediği kanun ve çıkartılan normlara herkesin uymak zorunda olduğunu söyledi. Kar, şöyle dedi:

"Adliye binasında bulunan avukatın görevini yaptığı, en azından görevi sırasında ve sebebiyle orada bulunduğu tartışmasızdır. Hakim ve savcıların adliye binasında veya çevresinde bulunduğu sırada yargı görevini yaptıkları, en azından görevleri sırasında orada bulunduklarının kesin karine olarak kabul edildiğinden, bu noktada avukatları ayrı bir statüye sokmak mümkün değildir."

Kar, avukatların hukuka aykırı adliyeden çıkarılmamaları gerektiğini ifade ederek, "Milletvekilleri parlamentodan, hakim ve savcılar adliye binasından nasıl keyfi ve hukuka aykırı olarak çıkarılamazsa, avukatlar da çıkartılamaz. Avukatın adliye binasında bağırıp çağırdığına, deyim yerindeyse olay çıkardığına dair iddialar bir suçun konusu olabilir. Ancak bu iddiaya karşı nasıl bir müdahale yönteminin izleneceği ve soruşturmanın hangi usulle başlatılacağı, Avukatlık Kanunu'nda gösterilmiştir. Bir adliye binasında veya önünde avukatların, gösterdikleri tepki, alkışlı protesto ve toplanmaktan dolayı, ağır ceza mahkemesinin görevine giren bir suçüstü hali varmış gibi, görevlerini icra ettikleri adliye binasından yaka paça çıkartılıp, emniyet binasına götürülmelerinin hiçbir haklı izahı ve gerekçesi olamaz" diye konuştu.

Avukatlar, basın açıklaması ardından bir süre alkışla tempo tuttuktan sonra dağıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Adliyesi İstanbul Barosu Çağlayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title