Haberler

Kadıköy'deki Cinayet Davası

Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, 4'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, 4'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 4'ü tutuklu 8 sanık katıldı. Duruşmada, Bahadır Grammeşin'in babası Arif, annesi Fatma, ablası Başak Grammeşin de hazır bulundu. Duruşmayı Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş da izledi.

Duruşmada müşteki olarak dinlenilen Günce Beyazer, olay gecesi arkadaşlarıyla grup halinde eğlenceden çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ben grubun arka tarafındaydım. Birilerinin tartışmaya başladığını gördüm. Biz ilk önce sakinleştirmeye çalıştık. Sonra bir sürü tanımadığımız insan olaya dahil olmaya başladı. Bir tanesi küfür ve tehdit savurarak bize doğru geldi. Orada tartışma yeniden başladı. Bir mekandan ellerinde silahla bir grubun aşağı indiğini gördüm. Kadınlar olarak kaçmaya başladık. Ben sokak arasında bir yere saklandım. O sırada arkadaşlarımızdan Umut'un sırtına palayla vurduklarını gördüm. Bu kişi bana da yönelerek 'bu mekanı iyi ezberleyin' dedi. Diğer arkadaşlarımın yanına gittiğimde Bahadır'ın arkadaşlarımın kucağında yattığını gördüm."

Tutuksuz sanıklardan Ercan Arslan da "Ölen kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. Ben olayı pencereden seyrediyordum. Bir anda olay büyüdü. Aşağıya inerken her ihtimale karşı kendimi korumak için sopayla indim ama kimseye vurmadım. Karşı taraf kalabalıktı. Çok şiddetli ve alkollüydü. Ölen şahsın nasıl öldüğünü görmedim. Bu olayın gerçekleşmesini istemezdim" dedi.

Söz verilen diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi. Duruşmada daha sonra, olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri izlendi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek, görüntülerdeki kişilerin kimliklerinin ve olaydaki davranışlarının ayrı ayrı tespitinin yapılmasına karar verdi.

Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin mevcut olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan sanık Cemal Diri'nin "kasten öldürmeye yardım" etme suçundan tutuklanmasına karar veren mahkeme heyeti, diğer 4 tutuklu sanığın da bu hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Duruşma bitiminde açıklama

Duruşmanın ardından adliye bahçesinde toplanan bir grup, "Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz" yazılı pankart açarak bir süre slogan attı.

Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir önceki duruşma dinlediklerimizi bugün bir kez de izlemek durumunda kaldık. İzledikçe gördük ki bu örgütlü, organize bir kötülük hali. Her şey daha net bir şekilde gözler önüne serildi. Yüreğimizde büyük bir ağırlıkla takip ettik, takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Grammeşin ailesinin avukatlarından İbrahim Burak Eskici de, "Yürek burkan görüntüleri bir kez de mahkeme heyeti önünde izledik. Sanıklardan 'Ben vurmadım' diyenlerin hepsi görüntüde kendini teşhis etti. Tüm sanıklar iştirak halinde Çağrı'yı bıçakla yaralamış, Bahadır'ı da kasten öldürmüşlerdir" diye konuştu.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş'ın da aralarında bulunduğu grup üyeleri, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin'in olay tarihinde arkadaşları ile Kadıköy'de bir arkadaşlarının askere gitmesi nedeniyle düzenlenen eğlenceye katıldığı belirtildi.

Grammeşin ve yanında bulunan arkadaşlarının mekandan ayrılarak evlerine gitmek üzere dağınık olarak yürüdükleri sırada tanımadıkları 2 kişinin arkadaş grubunda bulunan kadınlara sözlü tacizde bulunduğu kaydedilen iddianamede, iki grup arasında tartışma çıktığı, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerindeki bir barın sahibi olan Erkan Çınar'ın elindeki bıçağı saplaması üzerine Grammeşin'in hayatını kaybettiği anlatıldı.

Şüpheli Erkan Çınar'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, diğer şüpheliler Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç'ın "kasten öldürmeye yardım etme" ve "yaralama" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, diğer sanıklar Soner Açık, Oğuzhan Çiftçi, Serhat Ali Günay, Hasan Özcan ve Ercan Arslan'ın ise "yaralama", "silahla tehdit" ve "suç delillerini yok etme" gibi değişik suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Arslan Erkan Çınar Alper Taş Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title