Haberler

Koruma altındaki inci kefallerini avlayan 68 kişiye 172 bin TL para cezası verildi

Güncelleme:

Van Gölü'nde yaşayan ve koruma altına alınan inci kefalini 2019 yılı av döneminde avlayan 68 kişi, Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 172 bin 568 TL idari para cezasına çarptırıldı. 2018 yılında 85 bin lira ceza kesen Jandarma Komutanlığı, bu cezayla rekor kırmış oldu.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2019 yılı av yasağı döneminde yakalanan 26 ton 470 kilogram canlı inci kefali balığını Van Gölü'ne bırakırken, yakalanan 68 şahsa ise 172 bin 568 TL idari para cezası uyguladı.

Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin neslinin korunmasına yönelik olarak 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı döneminde Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak avlanan şahıslara yönelik sıkı bir takip gerçekleştirildi. Van İl Jandarma Komutanlığının son yıllarda aldığı tedbirler sayesinde popülasyonu artan inci kefalinin zorlu göç yolculuğu bu yıl şehir merkezinde bulunan Akköprü Deresi'nde de izlenilebildi.

REKOR KIRILDI

Geçtiğimiz yıllarda aldığı tedbirleri 2019 yılının av yasağı döneminde de artırarak devam ettiren Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 102 olaya müdahale ederek av yasağı dönemini rekorla kapattı. 2018 yılında 71 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, bu olaylarda 33 ton 400 kilogram balık, 9 bin 800 metre ağ, 3 adet saç tekne ele geçirirken, 51 şahsa ise 85 bin 735 TL idari para cezası uygulamıştı.

26 TON BALIK GÖLE BIRAKILDI

2019 yılında ise 103 olaya müdahale eden jandarma ekipleri; 27 ton 470 kilogramı canlı olmak üzere 72 ton 545 kilogram balık, 16 bin 666 metre ağ, 6 adet saç tekne ele geçirdi. Dönem içerisinde yakalanan 26 ton 470 kilogram canlı inci kefali balığı Van Gölü'ndeki doğal yaşam ortamına jandarma ekipleri tarafından bırakılırken, olaylarda yakalanan 68 şahsa ise 172 bin 568 TL idari para cezası uygulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Jandarma Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

Özbay:

Yorumlara bak ya bazılar keyif almışlar cezalar aldı diye zaten doğunun vergileri alıp batı ilerde yatırım yapıyorlar kaldiğim ilde ne su var ne yol haram olsun

9
11
yanıtYanıtla
tugra:

DOGUDA nerede vergi alınıyor hırsızlar elektrik bedava heryere uyusturucu ekiyorsunuz bedavadan geciniyonuz kene gibi

yanıt3
yanıt0
vanlı:

iş yok guç yok garibanların cebinde kuruş yok cezalar az demişler

11
9
yanıtYanıtla
2:

O zaman garibanlarsa akılları şeytanlığa çalışmayacak.

yanıt7
yanıt8
vanlı:

aç insan herşeyi yapar beli sen gürmemişsin ayreten adam denizde balık tutmuş hırsızlık yapmamış cinayet işlememiş

yanıt9
yanıt9
gerçekler...:

hadi ordan sen de tabiatı tahrip et soyu tükenmekte olan hayvanı avla uyarılara kulak asma kuralları ez geç sonra gariban ol. yok öyle yağma herkes kurallara uymakla mükellef. . .

yanıt6
yanıt1
Gül:

Mayasi bozuk dogru yoldan para kazanmaya burnunu kivirir

yanıt5
yanıt1
sedat:

gül senin gibi mayası bozuk insanlar ayrımcılığa sebep oluyor batıda hertürlu fabrika var doğuda üyle bir imkan yok

yanıt3
yanıt4
ANGARA BEBESİ:

Bu ne geri zekalılıktır anlamak mümkün değil, doğu batı tartışmasına dönmüş ortalık, inci kefali öncelikle Van ve Vanlılar için korunmaktadır, av yasağı diğer zamanlarda daha bol balık olsun diye konulmuştur, kim yasak dönemde balık tuttuysa aç değil aç gözlüdür, değil para cezası, tekrarlayana yüksek para cezası ve hapis cezası da verilmelidir. . .

15
2
yanıtYanıtla
Derbeder:

Bi iş bırakmamışlar millete ne yapsınlar işleri olsaydı böyle yapmazlardı zaten millet aç perişan

8
5
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title