Haberler

Jale Nur Süllü Biyografisi

Jale Nur Süllü

Jale Nur Süllü Kimdir ?

Jale Nur Süllü 1962 yılında Eskişehir'de doğdu.
İlk ve ortaöğrenimini Eskişehir'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesini bitirdi. Anadolu Üniversitesinde yüksek lisans, Marmara Üniversitesinde doktora yaptı.
Eskişehir'de birçok sivil toplum örgütünde görev aldı. Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptı. İmar, sağlık, hukuk, yönetmelik, ulaşım komisyonları ve encümen üyeliği görevlerinde bulundu. Avrupa Yerel Yönetimler Kongresi, Fuar Birliği ve Tarihi Kentler Birliği üyesi olarak çeşitli projelerin yürütülmesinde görev aldı. 2009-2013 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevini yürüttü; yurt dışı hibe ve fonlarla birçok projeyi hayata geçirdi.
27. Dönemde Eskişehir Milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili olarak görev yaptı. “Başta Rabia Naz Vatan Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması” ve “Küresel İklim Değişikliğinin Etkilerinin En Aza İndirilmesi İçin Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi” amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonlarında görev yaptı. Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesidir.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'den 28. Dönem Eskişehir Milletvekili seçilmiştir.

title