Haberler

Denizli'de 4.2 ve 6 büyüklüğünde iki deprem oldu

Güncelleme:

İzmir'in ardından Denizli'de 4.2 ve 6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İki depremin ardından Valilikten yapılan açıklamaya göre Çardak'ta 5 yaralı var. AFAD'ın açıklamasına göre 23 kişi hastaneye başvurdu.

İzmir'de merkez üssü Kuşadası Körfezi, Seferihisar açıkları olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Denizli'de peş peşe iki deprem meydana geldi. İlk deprem 4.2, ikinci deprem 6.0 büyüklüğünde gerçekleşti. Valilik Çardak'ta 5 yaralının olduğunu açıklarken AFAD 23 kişinin hastaneye başvurduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanlığından yapılan ilk açıklamada, "Ekiplerimiz müdahale ediyor, yardım ulaştırmaya çalışıyoruz." denildi.

Denizli'de saat 14.19'da 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bu depremden 6 dakika sonra Denizli'de saat 14.25'te merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem niteliğindeki sarsıntı 7,09 kilometre derinlikte gerçekleşti. Sarsıntılar, Antalya, Burdur ve Isparta'da hissedildi.

İlçede bazı binaların yıkıldığı, enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu belirtiliyor. İlçede büyük bir panik yaşandığı öğrenildi. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

AÇIKLAMALAR ART ARDA GELDİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan "İlk belirlemelere göre can kaybı yok. Merkez'de şu an olumsuz bir bilgili yok" diye konuştu.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da depremde can kaybının yaşanmadığını söyledi. Bazı evlerde maddi zararın meydana geldiğini aktaran Özkan, gerekli yardımın yapılacağını ifade etti.

Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin ise "192 hanemiz var. 100 kadarı hasarlı girilemeyecek hanemiz var. Herkes dışarda gölgeliklerde oturduğu için can kaybı yok. Yardım bekliyoruz, barınma ihtiyacımız var. Evlerin çoğu kerpiç, betonarme evler daha fazla hasarlı" dedi.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise ilçede yıkım ve yaralanma olmadığını söyledi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: 5 YARALI VAR

İki depremin ardından Valilik'ten yapılan açıklamaya göre Çardak'ta 5 kişi hafif yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"08 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.25 de merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır.

Meydana gelen depremde; ilk belirlemelere göre can kaybı tespit edilmemiş olup, Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda da hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup, Valiliğimiz dışındaki bilgilere itibar edilmemesi rica olunur. Depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tüysüz, hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini ve 5 - 5.5 büyüklüğünde artçı sarsıntıların olabileceğini söyledi. Tüysüz, "Bizim açımızdan çok sürpriz olmayan tarzda depremler" diye konuştu.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Gerçekten de burası fayların kesiştiği bir köşe başı konumunda. Sık sık deprem olması son derece beklenen bir yer. Deprem beklenen ve yer bilimcileri şaşırtmayacak bir bölge." dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükrü Ersoy'a göre, bölgede bu şiddette bir depremin meydana gelmesi önümüzdeki saatlerde daha büyük bir depremin oluşacağı anlamına gelmiyor. Ersoy, "Evlerinde hasar olanlar tabi ki evlerine girmemeli, yetkililere haber vermelidir. Çok fazla paniklemek çok doğru değil" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

6.0 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD verilerine göre saat 15.38'te 3.7, saat 15.51'de 3.5 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ilk belirlemelere göre 23 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

Depreme ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yardım ulaştırmak için çalışmalar başlatıldı. Tüm hızıyla devam ediyor. Tüm kurumlarımız teyakkuz geçti. Yaralı vatandaşlarımız şifalar diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

İZMİR'DEKİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) İzmir'in Seferihisar ilçesinde yerin 18 kilometre derinliğinde 4.8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. İzmir geneli, Aydın ve Manisa'da hissedilen deprem Kuşadası Körfezi'nin 8,19 kilometre açığında gerçekleşti. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı yok.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Merkez üssü Denizli'nin Bozkurt ilçesi olan 6 büyüklüğündeki deprem, Isparta, Denizli, Afyon ve Burdur'da hissedilmiştir. Bu illerimizde toplam 27 vatandaşımız depremden etkilenmiştir. Yüksekten atlama ve panik sebebiyle hafif yaralanan 5 vatandaşımızın genel durumu iyidir.

Deprem bölgesinde etkilenen başka vatandaşımız olup olmadığını tespit etmek üzere görevlendirdiğimiz ekiplerimiz, 22 adet ambulans ile bölgeyi taramaktadır. Ayrıca Çardak Devlet Hastanemizin yanında çadır poliklinik kurmaktayız. Hastanede herhangi bir hasar olmamakla birlikte tedbiren kurulan çadır poliklinik, yaklaşık 1 saat sonra vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

2 BİN KİŞİLİK KUMANYA

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumların deprem bölgesine intikal ettiği kaydedildi.

Afyonkarahisar'dan koordinasyon tırının yola çıktığı vurgulanan açıklamada, şu bilgiler yer aldı: "UMKE'den de 2 tim olay yerine ulaşmıştır. Afyonkarahisar ilinden yine 3 arama kurtarma ekibi, 18 personel ve 1 mobil koordinasyon tırı Bozkurt ilçesine görevlendirilmiştir. Deprem bölgesinde Kızılay tarafından 240 çadır ve çadırların kurumunda destek sağlamak amacıyla 40 asker görevlendirilmiştir. Bölgede Kızılay tarafından 2 bin kişilik kumanya da hazırlanmıştır. Tedbir amaçlı kesilen elektrik enerjisi de yeniden verilmeye başlanmıştır."

Açıklamada Valilik koordinasyonunda Bozkurt'ta kriz masası oluşturulduğu, kurumların eş güdüm içinde çalıştığı, ihtiyaçların anında giderildiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (116)

Büşra:

Yüceler yücesi, acımasız intikamların sahibi, kavimler helak eden, depremler, tsunamiler, kasırgalar, heyelanlar, yangınlar, savaşlar, kıtlık ve ızdıraplar yaratarak kul hakkı yiyenlerden merhamet etmeksizin kullarının hakkını ve intikamını alan övülmeye layık yegane ilahımıza hamd olsun. Zaten denizli''de okudum mezun olacağıma kanser ettiler beni hepsine lanet olsun inşallah 8 şiddetinde olur taş üstünde taş omuz üstünde baş kalmaz, boyu devrilesice matematikçi profesör.

3
23
yanıtYanıtla
ssa:

bir kişiye kızdın . . . beddua ettiğin koca bir şehir. . . sana döner. .

yanıt4
yanıt1
MAHONİ:

PİRE İÇİN YORGAN YANSIN DİYOSUN BU SANA YAKIŞMIYOR

yanıt2
yanıt1
Büşra:

koca bir şehir dua döner mi ? dalga mı geçiyorsun saf SSA ? O şehir gibi binlercesini helak eden Allah''a uğradığım haksızlığı söylüyorum ben. Bana dönmeyi bırak gücüm o şehre yetmeyeceği için Allah daha da gazaplanacak ve o şehri hatta o şehrin taraftarlarını lanetleyip acımaksızın tüm gazap ve öfkesiyle onlara sonu gelmeyen cehennem azaplarını ulaştıracaktır. Çoğunluğun dediği olmuyor ilahi adalette. madem o kadar çoktular bana ne faydaları oldu, hep hakkımı yediler, oralarda harcadıklarım. . .

yanıt1
yanıt1
İsmi lazım değil:

Allah yüreğinize merhamet yerleştirsin. Siz ve sizin gibi bu tür afetlere sevinenlerin.

yanıt2
yanıt2
Isimsiz deli:

Büşra depremin arkasına sığınıp böyle konuşuyorsun.allah senin belanı vermiş böyle konuştukça dahada verecektir. Iki yan bi araya gelmez inşallah.

yanıt3
yanıt1
ismail akçay:

hedef izmirdi saptı denizliye gitti

5
20
yanıtYanıtla
Hadi ya:

Asil hedef senin gibi sütü bozuklaraydi Ama sansa bakki yasiyorsun halen

yanıt4
yanıt1
POYRAZCAA:

YENİ HEDEF SENİN GÖZÜN OLABİLİR

yanıt0
yanıt0
Müslüman:

Allaha şirk koşmayın varı yok eder milletçe azmaktan kaçının

12
12
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title