Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 Adet Körüklü Otobüs Aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tamamı klimalı ve engelli binişine uygun 100 yeni körüklü otobüs için protokol imzaladı.22.5 milyon Euro'luk maliyeti olan yeni otobüslerin ilk bölümü Şubat ayında teslim edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tamamı klimalı ve engelli binişine uygun 100 yeni körüklü otobüs için protokol imzaladı. 22.5 milyon Euro'luk maliyeti olan yeni otobüslerin ilk bölümü Şubat ayında teslim edilecek.

ESHOT'un filosuna dahil edeceği 100 körüklü otobüs için hazırlanan protokol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üretici firma Solaris Bus &Coach S.A 'nın Yönetim Kurulu Başkanı Dariusz Mıchalak ve ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik tarafından törenle imzalandı. Limontepe ESHOT Garajı ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törene İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Urla Belediye Selçuk Karaosmanoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun zeybek gösterisi ile renklenen törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın ulaşım zammına ilişkin söylediği "ölçüsüz ve adaletsiz" sözlerine yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, "Partisinin sadece ve sadece adında adalet olduğu için ulaşımda adaletten söz edemez. Adalet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vicdanındadır ve vicdanında yaşayacaktır. Adalet bizim vicdanımızda yaşadığı müddetçe adaletsizlik yapanlar gereken dersi alacaktır. Eğer AK Parti'nin Başkanı bu kentte bir görev yapacaksa, bu kentin ve ülkenin kuruluş ve kurtuluş günü olan 9 Eylül'de çakma bir 'Dünya İzmirliler Günü' yapmaya kalkan milletvekilinin ne yaptığına dair İzmir kamuoyuna ve İzmirli hemşehrilerine, Türkiye kamuoyuna bir açıklama yapmak durumundadır" diye konuştu.

"ÖTV İNSİN, DAHA UCUZA YOLCU TAŞIYALIM"

Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir bugün 90 dakika ulaşım ve tam entegrasyon sistemleriyle Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu ulaşım konforu başka hiçbir ilimizde yoktur. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam yolcu sayısının büyük çoğunluğunu kendi belediye otobüsleriyle sağlamaktadır. Akaryakıt fiyatları ortada… Son bir ayda devalüasyon yüzde 17. Bakanlar Kurulu'nun çıkarttığı kararlarla ücretsiz taşıdığımız yolcu sayısının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2012 yılındaki maliyeti 230 milyon lira. 'Ulaşıma bağlı belediye şirketleri zarar ediyor' derken bunun ve sübvanse ettiğimiz kadar zarar etmediğimizin bilinmesi gerekir. Ulaşımda 'şu veya bu kişileri bedava taşıyacaksın' diyen Bakanlar Kurulu, ÖTV'yi indirmiyor. Eğer toplu ulaşımda ÖTV ve yüzde 18 KDV indirilirse, vatandaşı daha ucuza taşıma imkanımız olacaktır. Çünkü biz alınan biletlerin yüzde 18'ini Maliye'ye KDV olarak ödüyoruz."

RAKAMLARLA ULAŞIM

Görev geldikleri günden bu yana ulaşımda gerçekleştirdikleri yatırımları rakamlarla açıklayan Başkan Kocaoğlu, "2004 yılında toplam otobüs sayımız 1127'ydi, 1467'ye çıktı. Otobüslerimizin yaşı 9.64'ten 5.95'e düştü. Engellilerin kullanımına uygun otobüs sayısı 12'den 816'ya yükseldi. Hiç klimalı araç yokken bugün 1226 otobüsümüz klimalı. Raylı sistem ve metro hattımızı 96.5 kilometreye çıkartarak, 10 kat büyüttük. 4 metro istasyonunu açtık, 3 istasyonumuzu daha açacağız. 2015 yılının 6. ayına kadar Torbalı'ya 30 kilometre raylı sistem yolunu açıyoruz. Tam Adaptif Trafik Sistemi ile trafiği rahatlatıp, yolda bekleme sürelerini azaltacağız ve trafik problemini çözeceğiz. 2014 yılının ilk yarısında büyük oranda temelini atacağımız Tramvay Projesi ile 2015 - 2016 yılında otobüsleri kent merkezinden çekerek trafiği rahatlatacağız. Vatandaşlarımız daha konforlu ve hızlı yolculuk yapacak. Ocak ayında da yeni vapurlarımızın ilki geliyor" dedi.

"İZMİR'DE OLMAKTAN MUTLUYUZ"

Törende konuşan Solaris Bus & Coach S.A Yönetim Kurulu Başkanı Dariusz Mıchalak, İzmir'de bulunmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, " Oldukça rekabetçi Türk pazarında bu ihaleyi kazanmak bizim için büyük bir başarıdır. Aynı zamanda bu kadar büyük oranda otobüs tedariki bizim için büyük bir sorumluluktur. İzmirliler bu uluslararası standartlardaki otobüslerin keyfini çok yakında çıkaracaktır. Otobüs üretiminde Avrupa'nın lider yenilikçi firmalarından biriyiz. İzmir'de bu anlaşmayı imzalamaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

EXPO 2020'YE TAM DESTEK

Polonya Türkiye Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki ise Polonya ile Türkiye'nin tarihi bağlarla birbirine bağlı olduğunu belirterek, "2014 yılında Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600'üncü yılı kutlanacaktır. Bu sayede Türkiye Polonya arasındaki ekonomik, diplomatik ilişkiler daha da güçlenecektir. Son 5 yıldaki ekonomik gelişmelere bakacak olursak, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 5 kat artmıştır. Otomotiv sektöründeki gelişmelerin sonucu olarak böyle bir anlaşmaya imza atılması bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu. Zablocki, İzmir'in EXPO 2020 adaylığında başarılı olacağına inandığını belirterek Polonya'nın da bu organizasyon için elinden geleni yapacağını söyledi. Müsteşar Zablocki'nin bu sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Sayın Müsteşarın EXPO 2020 için verdiği destek ve iyi niyet konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Polonya hükümetinin ve çevresinin dünya genelinde lobi çalışmalarımızda bize çok büyük katkısı bulunursa, İzmir ve ülkemiz için önemli olan bu projemizde elimiz güçlenir ve Kasım ayında yapılacak oylamada ipi göğüsleriz" dedi. Daha sonra imza törenine geçildi.

Törenin ardından da, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dünyanın sayılı Türkiye'nin ise ilk "güvenli sürüş eğitim pistinde" lisanslı eğitmenlerden ders alan ESHOT şoförleri kaygan zeminde, engelli yolda güvenli sürüş teknikleri üzerinde aldıkları eğitimleri başarıyla sundu.

TAMAMI KLİMALI, ENGELLİ KULLANIMINA UYGUN

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü ile Solaris Bus&Coach S.A. arasında imzalanan alım sözleşmesine göre, yeni otobüslerin Euro 5 standardında çevreye duyarlı motorlu, engelli binişine elverişli alçak tabanlı ve basamaksız iç yapılı, klimalı ve otomatik şanzımanlı olacağı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana son alımla birlikte 1202 adet (tamamı çevreye duyarlı ve klimalı), İZULAŞ Genel Müdürlüğü ise 2007 - 2013 yılları arasında 270 adet olmak üzere toplam 1472 adet yeni otobüs alarak ulaşımda konforu artırdı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aziz Kocaoğlu Polonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title