Haberler
Güncelleme:

Öğretmen atamalarında yeni dönem! Mülakat sistemi sil baştan değişiyor

20 bin atama müjdesinin ardından, yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı. Yeni taslağa göre; öğretmen adayları 14 haftalık konudan sorumlu olacak. Mülakatlar kamera kaydına alınacak ve 45 dakika sürecek. Adaylara birer kod verilecek ve heyet tarafından kimlikleri bilinmeyecek. Ayrıca adaylar salondan çıkmadan puanını öğrenecek. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (31)

halit kaktüs:

Bu sistem torpilin önüne geçecek gibi duruyor. Özellikle puanın aday çıkmadan açıklanması ve kamera kaydı önemli bir gelişme.

110
231
yanıtYanıtla
Ne Demeli:

Yaşı 50 nin üstündekiler bilir veya hatırlar 90 lı yıllardan öncede öğretmenlere öğretmen unvanı verilmeden önce genel bir sınav yapılırdı doktorların TUS sınavı gibi... O şekilde bir uygulama mülakattan çok daha iyi olur, kod versen ne olur kodun karşına bir çarpı koymak ve o kişinin torpilli olduğunu belli etmek çok mu zor istedikten sonra... Mülakat varsa sıkıntı vardır bu ülkede, örnekleri ile sabittir.

yanıt0
yanıt0
Gerçekçi Olalım:

Eğitim fakültesinden mezun oldun, kpss ye girdin, mülakata ne gerek var. Herkes kendi puanını bilecek. Torpil yapılacaklara sonradan puan eklemesi yapılmayacağını garantisi varmı

yanıt206
yanıt38
Nuri Aga:

Atanmadan, göreve başlamadan hatta 1 yılı doldurmadan öğretmenin kalitesi, donanımlı belli olmaz. Üniversitede öğretmenlik öğrenilmez. Ancak mesleğe başlayınca öğrenirsiniz.

yanıt1
yanıt0
Yavuz Karaduman:

Öğretmenlerden bi el çekin, torpili kaldırın..

274
34
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Ne çekicek abi ne? Öğretmen ayrı bir Cumhuriyet mi? devlet yönetimi ortada bir yanlışlık ekisklik sıkıntı varsa çözmeye çalışıyor.

yanıt53
yanıt201
VATANDAŞ:

Çözmeye çalışmıyor , göz boyuyor. Mantar gibi üniversite açtı. eğitim kalitesi düştü. Kaldıkı o soruların önceden sızdırılmayacagı ne malum.

yanıt110
yanıt12
Halil Yılmaz:

Peki devlet yönetimindeki sıkıntıları kim çözecek

yanıt25
yanıt4
Musa Tekin:

mülakat mı yapacaksınız? Tüm kanallardan o mülakatlar ve verilen puanlar canlı yayınlansın. Jürü üyeleri tüm ilgili sendikalardan birer temsilci ile oluşturulsun. Böylece liyakatsiz eğitimsiz yandaşların girmesi engellensin.

149
16
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

Emeklisi dolan binlerce öğretmen var emekli tazminatları ve emekli aylıkları ni düzeltip emekliye SEFK EDİLSİN yeni Genç yetenekli öğretmenlere KADRO ACİLSİN

112
11
yanıtYanıtla
Yasar Özdemir:

Nerede genç yetenekli öğretmen???! Her köşe başına üniv. açıldı yetersiz olan birçok kişi diğer bölümlerde olduğu gibi öğretmenliklerde de ittire kaktıra mezun ediliyor. Kalifiye olmayan hatta maalesef ki eğitimci vasfına bile sahip olmayan binlerce mezun öğretmen ortada bekliyor. Belli başlı birkaçı hariç üniversitelerin hepsi çöp. Sistem baştan çok yanlış ve artık çocuklarımız için çok geç...

yanıt49
yanıt9
YalancıSavar:

Önce herkes kendi mesleğinin hakkını versin. Birçok öğretmen öğrencierden faydalanıyor her türlü...

32
56
yanıtYanıtla
Gökhan Eker:

şeyh daha önce ahmet mülakatı geçsin diyordu. şimdi 3480 mülakatı geçsin diyecek. Bişey değişmeyecek.

49
3
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

Kazanana değil kazanamayana neden kazanamadığı anlatılmalı. Seçmedik oldu bitti olmamalı

21
4
yanıtYanıtla
Halis Yalçin:

bence mülakat denen işlem olmaması gerekir 20000 bin alıyorsan en çok puan alan ilk 20000 işe alacan hak adelet bunu gerektirir

18
1
yanıtYanıtla
A Alkan:

Bunlar o kodlarıda ayarlarlar, Sorularıda

13
2
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

inşallah torpilin önüne geçer

9
3
yanıtYanıtla
Can:

Torpille işe girmek dünyadaki en büyük günahtır, başkasının hakkını yemektir , bu yorumu okuyup eğer torpille işe girdiyseniz , Allah sizden ve çocuklarınızdan bunu çıkartır . O yüzden ne kadar cahil de olsanız torpilden uzak durun .

10
0
yanıtYanıtla
Osman Aslan:

20 bin atama müjdesi mi tam olarak neresi müjde söyler misiniz???

8
1
yanıtYanıtla
Yorumcu dayi:

Mulakat gerek yok, psikolog raporu alsinlar.

8
1
yanıtYanıtla
Ferhat Uras:

Arkadaş; adaletli nesil yetiştirecek öğretmenlerin atanma usulünde bile torpille adaletsizlik yapılıyor. Ülkeye iyilik değil, kötülük ediyorsunuz. Silkelenip kendinize gelin. Toplumun temel dinamikleriyle, adalet duygusuyla oynamayın, vallahi yanlış yolda ilerlemekte ısrar ediyorsunuz.

7
1
yanıtYanıtla
yılmaz kahraman:

Değil kamera canlı yayın yapsanız size kim itiraz edecek, kim itirazından sonuç alabilecek, geçin bu işleri ....... Seçimden önce mülakat yok, seçimden sonra mülakatı değiştirdik alladık pulladık önünüze attık .....

6
1
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

Her önüne gelen garanti meslek diye öğretmen olmaya kalkarsa olacak olan bu…

5
1
yanıtYanıtla
kemal kemal:

20 bin atama müjdesi... diye habere başlamışsınız da. afedersiniz müjdemi geçen yıl iki katı atama olmadı mı? okullarda açık 65 bin. Biri yazmış 65 bin açık var 20 bin çok iyi. Sanıyorki 65 bin öğretmen olmayı bekleyen aday var. bilmiyor ki mezun olan kaç kişi. Kontenjanları azaltın da insan ne okuduğunu bilsin. Ben görüyorum üniversite öğrencilerini kırtasiyeye gidiyor. önceki yılların çıkmış sorularını çalışıyor. tamam bitti. sınav sonrası da unuttu gitti.

5
1
yanıtYanıtla
Hsn:

Güzel bir adım İnşaallah gerisi gelir,tabi istemezükçüler yine istemezüüük diyecektir

1
4
yanıtYanıtla
Fuzaye:

Bakalım bu sefer ömrü ne kadar olacak

3
1
yanıtYanıtla
Mustafa Bulut:

mülakata giren torpilli çocuk öyle bir kelime ile cevaba başlar ki mülakat yapan daha önceden bu kelimeyi bildiği için ona yüksek not verir...bu iş bu kadar basit...mülakatı kaldırın...kim yüksek not alıyorsa o girsin...yazıktır günahtır ve kul hakkıdır....benim çocuğum çalışacak...onun çocuğu gezip tozacak...babası bilmem kimin tanıdığı diye işe girecek...Ahiret gününden korkun.....

3
1
yanıtYanıtla
hic33:

İlk resimdeki kel abi inşallah atama bekleyen öğretmen çocuğu için oradadır. Yoksa durum vahim, dram, trajedi.

2
1
yanıtYanıtla
Ahmet Arslan:

MEB bu mülakatın güvenirliğini kanıtlamak istiyorsa kendi alanında iki bakan iki müşavir iki milletvekili iki genel müdür iki pröfesör iki kadrolu öğretmen iki uzman öğretmen iki başöğretmen'i bu mülakata koysun.bakalım kaç puan alırlar.eğer iyi performans gösterirlerse mülakata eyvallah.istenilen düzey yakalanamazsa mülakata son versin.millet ancak bu şekilde ikna olur.

2
1
yanıtYanıtla
Cevoli:

Diploma is yapmaz. Birsekilde diploma aliniyor. Isi yapabilirmi konusunda mulakat sart . Ogretmenlik ince bir meslek . Her diplomali yapamaz.

0
0
yanıtYanıtla
Cevoli:

Iyi dusunulmus. Basarılı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title