Haberler
Güncelleme:

Mazbata krizi sonrası Van sokakları karıştı! Gösteri ve yürüyüşlere 15 gün yasak

Van'da seçimi kazanan DEM Partili belediye başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine, rakibi AK Partili Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırdı. Gündüz saatlerinde başlayan protestolar gece saatlerinde de devam ederken sokaklar savaş alanına döndü. Polis, göstericilere basınçlı su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Van Valiliği ise kentte düzenlenecek gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Öte yandan Van'daki olaylar Güneydoğu'daki birçok ile de sıçradı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (30)

OkuYorum:

Van ın tüm belediyelerinin pkk yı açıkca destekleyen bir partinin eline geçmesi nelere sebep olacak herkes biliyor. Şimdi birbirimizi kandırmayalım. Bir süre sonra pkk, belediyeler aracılıyla tüm van da hakimiyet kuracak, tüm iş makineleri, tüm belediye gelirleri pkk için kullanılacak, belediye araçlarıyla gençler dağa götürülecek sonra asker müdahale edince de pkk daha da çok saldıracak. Ve Anlaşılan bu kısır döngü bu ülkede asla bitmeyecek.

357
332
yanıtYanıtla
Bedirhan POLAT:

Devlet adım adım takip etsin dediklerinizi yapamazlar. Halkın seçim özgürlüğü elinden alınırsa 15 temmuzda halk haklı olarak nasıl sokağa indiyse şimdi de inmekte haklıdır. Kayyum gibi blok bir yönetimi hiç kimse kabul etmez. Demokrasi gereği neyse o yapılmalıdır. PKK destek veren herkes vatan hainliği ile yargılansın.

yanıt324
yanıt88
Deniz Fırat:

Kardes demagoji yapma. Adama neden basta aday olmasina izin verildi. Ben de bu adamin devam etmesini istemiyorum ama akp nin bu anti-demokratik stratejisi de hic dogru degil. Her yerel secimde ayni seyi yapiyorlar.

yanıt337
yanıt90
Kinyas Timur :

Önceden ysk diyecek ki bu parti pkk partisi seçime giremez. Parti kurulması aday olunması seçime katılmasında yasamız var demokrasimiz var ama kazanınca pkk partisi.

yanıt248
yanıt35
mehmet ozan:

boş yapma aktrol

yanıt22
yanıt20
Ahmet :

Kasmayın fazla kayyum atanacakti gerek kalmadi

yanıt17
yanıt8
Ağa Aytaş:

Hayır hayır hayır çırkın buluyorum yani seçime girerken sorun yok kazanınca terör yani ya tutarsa politikası halan bazı şeyleri idrak edemeyenler var.

221
55
yanıtYanıtla
Mevlüt Demir:

Aday olmasına onay verip seçime iki gün kala cuma günü saat 16:55 geçe yani tatile 5 dakika kala bu itirazı yapıp bu kararı çıkartan her kimler ise iyi niyetli değiller... vatandaş olarak görüşüm tabi

207
31
yanıtYanıtla
Musa Gerçekçi:

Bu resmen van halkına karşı bir hakaret ve zulümdür. Akp nin devlet gücünü kullanarak uygulamaya soktuğu bir zorbalıktır..Seçimler sakin bir şekilde cereyan etmişken, ortalığı savaş alanına çevirmenin ne anlamı var..Hak ve hukuk herkese eşit uygulanmadığı sürece, anarşiste,teröride ekmegine yağ sürmüş oluyorsunuz . Hani ovada siyaset diye bir çağrınız vardı ! Ne oldu acaba..

138
76
yanıtYanıtla
OkuYorum:

Ülkede bir kesim var ki, pkk adına bombayla sivilleri öldüren bir teröriste şehit denmesinden yada esir tutulan 13 askerimizi gara da katleden pkknın kurucusunun heykelinin dikilmesinden rahatsız değil. Eşi kürt olan biri olarak, kürtlerin pkk dan, terörden tamamen sıyrılmış bir siyasi partisi olmasını çook isterdim.

155
53
yanıtYanıtla
Yakup Polat:

Yoksun arkadaşlar bakın sizin sevmediğiniz nefret ettiğiniz bir partiyi milyonlar seviyor. Ölümüne seviyor. Zaten demokrasi de farklılıklara saygı olur . Bugün bu düşünceleriniz için yarın utanacaksınız. Yani ülkede tel parti mi olsun her kes bir partiyi mi sevsin. Her kesin düşüncesi fikri zikri farklıdır. Sevilmeyen bir parti varsa zaten halk oy vermez ama bir bölgeyi bir parti hele menfaat olmaksızın seviyorsa bilinki o parti büyük partidir. Emin olun sizde doğulu olsaydiniz dem partili olurd

72
66
yanıtYanıtla
NİTTERSAN:

Aynı partiye oy verenler Kürdistan’ı da istiyor . Bence demokratik hakları olan seçimle (madem hak) ayrılabilirler de ….

yanıt5
yanıt6
Alkurt:

Sırrı karistirdi

52
66
yanıtYanıtla
Hüseyin Kılıç:

Karışsa ne olur ne yani Türkiye düşmanı kişilere papuçmu bırakılacaktı yeri ve zamanlası hiç önemli ben bir Kürt olarak çok isabetli görüyorum

21
19
yanıtYanıtla
David Steinberger:

İnsanlarin iradesini tanima sonra deki insanlar niye devleti sevmiyor yav suçluysa niye seçime soktun kazanınca mi terörist oluyor artık kimse size inanmıyor adam kazandı yaptığınız darbedir halkı siz kin ve nefrete zorluyorsunuz

21
18
yanıtYanıtla
Mehmet Akgündüz:

İç karışıklığa sebebiyet verebilecek bu kararı alanlar, kime çalışıyorsunuz gerçekten?

29
7
yanıtYanıtla
Mehmet Ben:

Teröre destek veren her kim varsa kahrolsun. Ne bu böyle . İçimizdeki hainleri temizlemek gerek. Onlar kurt gibi bu ülkenin tüm gücünü tüketiyor .

18
5
yanıtYanıtla
Kami Kar:

Antidemokratik tutum ile pkk güçlenir.Bu kafayla pkk bitmez gücünü güç katarsın. Oranın halkına demokrasiye güvenme ve siyaset yapma diyorsun.Bu çok yanlış. Bunun bedelini yıllarca ödemeye daha devam edecez demektir.

12
7
yanıtYanıtla
JY:

REİSİ SEVİYORUZ ATATÜRKÜ HİÇ SEVEMEDİK,

3
16
yanıtYanıtla
Fırat Günay:

Bizde tam tersini düşünüyoruz 22 yıldır.

yanıt5
yanıt4
Özgür kurt:

açık açık geçleri dağa sürüyorsunuz memleketi ateşe veriyorsunuz yazık günah ne yapsın bu insanlar tabiki iradelerine sahip çıkacaklar.

12
6
yanıtYanıtla
JY:

REİSİ SEVİYORUZ

6
11
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

Sadece merak 2 gun once adalet bakanligi bildirdi ise secum kuerulu nedem secim sonucunu bekledi. Secimden bir gun once aciklana yapip baskanlik adayinjn sartlar uymadigi icin iptal edildigini soyleyebilirdi...

12
0
yanıtYanıtla
Hakan:

Aynı aday AK parti'den kazansaydı başkanlık onun elinden alınır mıydı? Madem adam suçlu neden seçime girmesine İçişleri bakanlığı müsaade etti?

7
4
yanıtYanıtla
Zafer ÖZEVLİ:

Bu akp zihniyeti ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu akp İsrail kuklası gazne tutumunu görmüyormusunuz .bunlar Türkiye zayıflatıyor. sebeb olarakta kürt secmenlerini hedef gösteriyor

5
3
yanıtYanıtla
Zafer ÖZEVLİ:

Kürt halkı terörist değildir hak ettiğini istiyor.

4
4
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Bunların amacı halkı kışkırtmak ve gençleri terör örgütüne teslim etmek. Aileler uyanık olun bunların kime hizmet ettiğini iyi düşünün. Oyuna gelmeyin.

6
2
yanıtYanıtla
Fırat Günay:

Bakıyorumda şu JY denen yaratığın yorumları ışık hızında yayınlanıyor.

4
0
yanıtYanıtla
JY:

KARDEŞ SANANE SEVMEK ZORUNDA MIYIZ

yanıt1
yanıt1
Ahmet Aydın null:

bunlar sokak teröristleri bu ülkede vatandaşlıktan çıkarmalı bunları

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title