Haberler

Italya?daki Depremde Can Kaybı Yaşanmadı

Italya'daki depremde can kaybı yaşanmadı

Esma Çakır / Roma, 30 Ekim (DHA) - İtalya'nın orta kesimdeki Perugia kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde can kaybı olmadığı belirtildi.

İtalya Sivil Savunma Kurumu Başkanı Fabrizio Curcio, İtalya Ulusal Jeoloji ve Volkanoloji Enstitüsü'nün paylaştığı verilere göre, Norcia, Castel Sant'Angelo sul Nera ve Preci kasabaları arasında, yerin 10 kilometre derinliğinde olduğu belirtilen depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Curcio, depremde can kaybı yaşanmadığını, ancak 1'i ağır olmak üzere 10'a yakın kişinin yaralandığını duyurdu.

Yerel saatle 07.40'ta yaşanan depremin merkez üssüne yakın kasabalardan Norcia'da, M.S. 480 yılında inşa edilen San Benedetto Katedrali, sadece ön cephesi kalacak şekilde yıkıldı.

Norcia'da, 6 kişinin enkaz altından yaralı olarak kurtarıldığı da belirtildi.

AVUSTURYA'DAN DA HİSSEDİLDİ

Depremin, ülkenin kuzeyinden güneyindeki Puglia bölgesine kadar birçok kentten ve kuzeydeki komşusu Avusturya'dan da hissedildiği bildirildi.

Yine İtalya'nın orta kesiminde 24 Ağustos'ta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 300 kişi yaşamını yitirmişti.

26 Ekim'de de yine aynı bölgede ikişer saat arayla 5.4 ve 5.9 büyüklüklerindeki depremlerde ise can kaybı yaşanmamıştı. Ancak o tarihten sonra hafif ya da ağır hasarlı evler boşaltılmış, bölge halkı, araçlarında, çadırlarda ya da spor salonları ve yetkililerin belirlediği mekanlarda kalmaya başlamıştı.

24 Ağustos'taki depremde en fazla hasar gören Amatrice ve çevre kasabalarda ayakta kalan bazı binaların da bu sabah yıkıldığı belirtildi.

Amatrice'de, 13. yüzyıla tarihlenen tarihi kule Torre Civica'nın da yıkıldığı bildiriliyor.

Bçlgedeki bazı tarihi yapılarda da hasarlar oluştuğu, bazı kiliselerin de kısmen yıkıldığı aktarılıyor.

'CEHENNEMİ GÖRDÜM'

26 Ekim'deki depremlerden en çok etkilenen ve bu sabahki depremin de yoğun olarak hissedildiği kasabalardan Ussita'nın belediye başkanı Marco Rinaldi, 'Kasabanın yüzde 80'i kullanılamaz hale geldi. Ben, o tarihten beri arabamda uyuyordum. Her yerde duman görüyoruz. Cehennemi gördük' diye konuştu.

Castelsantangelo sul Nera Belediye Başkanı Mauro Falucci ise, 'Neredeyse yer yarıldı. Bu tam bir felaket' dedi.

Arquata del Tronto Belediye Başkanı Aleandro Petrucci ise, 'Her şey yıkıldı. Artık kasabalarımız yok. Şans eseri zaten yaşanan diğer depremlerden sonra kasabalarımız 'kırmızı alan' olarak ilan edilmişti ve evler boşaltılmıştı. Şimdi her şeye yeniden başlamak zorundayız? diye konuştu.

Bazı kasabaların belediye başkanları da, son iki ayda yaşanan depremlerin ardından evlerin zaten boşaltılmış olduğuna ve bu nedenle nispeten rahat olduklarını dile getirdi.

Bu arada, başkent Roma'daki metro hatlarının, altyapısal güvenlik kontrolleri için bir süreliğine kapatıldığı bildirilirken, yaşanan depremlerin ardından Kolezyum gibi tarihi yapılarda da teknik incelemeler yapılacağı açıklandı.

DHA-Dış Haberler - İtalya -

VIDEO YOK

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esma Çakır Perugia İtalya Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title