Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Amasya'da ve Merzifon ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Amasya'da ve Merzifon ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Amasya Valisi Osman Varol, bağımsızlık mücadelesinde yapılan fedakarlıklara değindi.

Varol, bu topraklarda bağımsız yaşamak için ecdadın çok çile çektiğini vurgulayarak, "7 düvele diz çöktürüp cihana bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi bir kez daha bellettiğimiz kurtuluş mücadelemizin nişanı olan İstiklal Marşı'mız ile özümüzün ve benliğimizin tercümanı milli şairimiz Mehmet Akif'i saygıyla anıyoruz. Bizlere bin bir zorluklara göğüs gerilerek emanet edilen bu ülkeyi, bizler de gözümüz gibi bakarak ve savunarak yarınlara aktaracağız." diye konuştu.

Programda, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Programa, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Merzifon

Merzifon İrfanlı Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Okul müdürü Turan Köse, Akif Gülle Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, milletlerin bağımsızlıklarının en önemli sembollerinden birinin milli marşlar olduğunu söyledi.

Şiirlerin okunması ve öğrenciler tarafından sahnelenen oratoryonun ardından kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Gürkan Demirkale, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay, Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ödüllerini verdi.

Program, resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Akif Gülle Merzifon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title