Haberler

İstanbul: Mcafee, Citadel ve Onigma'yı Toplam 80 Milyon Dolara Satın Aldı

Intellect; Intellect'in Türkiye Dağıtıcısı Olduğu Mcafee Inc., Citadel Security Software Inc ve Onigma Ltd'yi Satın Aldı. Mcafee Citadel İçin 60, Onigma İçin 20 Milyon Dolar Ödedi.

Intellect; Intellect'in Türkiye dağıtıcısı olduğu McAfee Inc., Citadel Security Software Inc ve Onigma Ltd'yi satın aldı. Mcafee Citadel için 60, Onigma için 20 milyon dolar ödedi.

Ekim ayında kesinleşen satın alma sonrasında McAfee tarafından yapılan açıklamada, Citadel alımı için şu ifadelere yer verildi: "Vizyonumuz çok açık: McAfee dünyadaki en hızlı büyüyen güvenlik şirketi ve proaktif güvenlik ve risk yönetimi çözümlerinde lider olarak kabul edilecektir. Bugün bu hedeflere ulaşabilmek için büyük bir adım attık." Citadel'in satın alınmasının McAfee'nin ürün portföyündeki diğer ürünlerin özelliklerinin gelişmesi ve genel ürün portföyü içinde eksik kalan alanların tamamlanması anlamına geldiğini belirten McAfee Ülke Müdürü Armağan Zaloğlu, Güvenlik politika uygunluğu (policy compliance) ve zaafiyet iyileştirme (vulnerability remediation) alanlarında çözüm sağlamakta olan Citadel'in özellikle yama yönetimi ve uygunluk yönetimi çözümlerinin McAfee'nin ePO, Intrushield, Foundstone ve ağ erişim kontrolü (NAC) MPE ürünlerini tamamlayan mükemmel seçimler olduğunu belirtti.

Diğer yandan veri kaybı ve sızıntısını (Data Loss Prevention-DLP) önlemeye yönelik çözümler üreten Onigma çözümleri ile McAfee, en sıcak ve gelişmekte olan alanlarından biri için önemli bir yatırım yapmış oldu. İçerik-farkında koruma sistemleri ile, hassas içerik kopyalansa, ekran görüntüsü alınsa, sıkıştırılsa ve/veya şifrelense dahi, kullanıcı nereden ve nasıl ağa bağlanıyor olursa olsun korunma sağlanmış olacak. McAfee DLP çözümlerini hem host tabanlı hem de mevcut gateway koruma sistemleri ile bütünleştirerek müşterilerine sunacak. Gateway sistemleri ile bütünleştirme windows tabanlı olmayan Blackberry benzeri sistemlerdeki verilerin de korunmasını sağlayacak.

Merkezi ABD Kaliforniya'da olan McAfee atak önleme ve risk yönetimi alanlarının küresel lideri. Proaktif ve kanıtlanmış çözümler ve hizmetler sunan McAfee sistemleri ve ağları koruyor. Ev kullanıcıları, kamu kuruluşları, özel kuruluşlar ve servis sağlayıcılar McAfee çözümleri ile saldırıları ve olabilecek kesintileri önleyerek düzenli olarak güvenlik durumlarını takip edebiliyor ve geliştirebiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title