Haberler

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 3. Dönem Toplantısı yapıldı

Güncelleme:

İstanbul Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 3. Dönem Toplantısı, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı başkanlığında gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası'nda yapılan toplantıda, 2020 yılının ilk 9 ayı içerisinde uygulanmış olan yatırımların değerlendirmesi ele alındı.

Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Şevket Atlı, yoğun gündem nedeniyle toplantıya katılamayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, "Bugün yatırımcı bölge ve il kuruluşlarımız, kaymakamlıklarımız, belediyeler, mesleki kuruluşlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir aradayız. İstanbulumuzda devam eden yatırımların nakdi ve fiziki gerçekleşme durumları, sorun ve dar boğazları, kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu gerektiren hususları görüşerek, yatırımların en kısa sürede tamamlanması konusunda kararlar alma ve bu kararların uygulanmasını takip etmek için buradayız." diye konuştu.

İstanbul'da yürütülen projeler hakkında bilgi veren Atlı, "İstanbul'da son 18 yılda bitirilen 6 bin 211 proje için toplam 107 milyar TL yatırım harcaması yapılmıştır. Yapılan kamu yatırımları, Marmaray, İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi büyük altyapı projeleri ile ilimizde bir yandan yaşam kalitesi artarken, diğer yandan özel sektör yatırımlarına da bir ivme kazandırılmakta ve güçlü ulaşım ağı ve altyapısı ile kent, uluslararası alanda küresel bir merkez konumuna gelmektedir.

Özellikle son yıllarda sağlık alanında İstanbul'u sağlık turizminin başkenti haline getirecek önemli yatırımlar yapılmıştır. 40 bini aşkın hastane yatak sayısı ile ilimiz sağlık turizmi açısından bölgesel ve küresel bir cazibe merkezi olma yönünde önemli mesafeler kat etmiştir. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve yeni yapılan pandemi acil durum hastaneleri ile birlikte sağlık alanında da İstanbul yeni ve büyük atılımlar yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yardımcısı Şevket Atlı, 16 milyona yaklaşan nüfusu ile İstanbul'un, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 19'unu oluşturduğunu belirterek, "İlimiz, bu nüfusu ile toplam istihdamın ise 22,6'sını barındırmaktadır. Avrupa ve Asya'nın buluştuğu noktada yer alan İstanbul, Türkiye'nin ekonomik açıdan da en büyük ili ve dünyaya açılan kapısıdır." dedi.

Yatırım programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinin, İl Koordinasyon Kurullarının en temel görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Atlı, 2020 yılının İstanbul'da yatırımlar anlamında önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğuna dikkati çekti.

Geride bırakılan temmuz ayından sonraki dönem içerisinde, kritik bir öneme sahip kurumlarından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını ifade eden Atlı, yine açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin önemli bir sağlık yatırımı olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından 2020 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu kararları sonrasında gerçekleşen çalışmalara ilişkin özet raporu sunuldu.

Toplantıda yatırımların yürütülmesinde sorunlarla karşılaşan kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri ve diğer katılımcılara söz hakkı verilerek, projeler, hizmetler ve çalışmalarla ilgili bilgi alındı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title