Haberler

İŞKAD Başkan Kara'ya Ziyaret

Güncelleme:

Osmaniye'de yeni kurulan İŞKAD Feride Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Kadir Kara'yı makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Feride Demir, kadınların ürettikleri ürünlerin satışını yapabilecekleri bir pazar yeri konusunda, Başkan Kara'dan destek istedi. Demir, "Her ev kadınımız kendi işyerini açabilecek durumda değil. Bu nedenle satış yapabilecekleri bir pazar yeri desteği sağlanırsa onlarda yaptıkları eşyaları veya yiyecekleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunabilirler. Bizler bu konuda Sayın başkanımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Kadınların iş hayatında aktif olarak çalışmakta olduğunu belirten İş Kadınları Derneği başkanı Feride Demir, " Osmaniye'de kadın biraz ikinci planda kalmış. Bunun için biz dedikti, kadınlarımızı bir çatı artında toplayalım. Bu nedenle Osmaniye İş Kadınları Derneğini kurduk. Yaklaşık 2,5 aydan beri birçok faaliyet yaptık. 100'e yakın üyemiz var ve daha da büyüyoruz. Sayın başkanımızdan daha güzel şeyle dilemeye geldik. Güzel projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi 'Kadınlarımızda girişimci olsun' projesi. Birçok ev kadını evde yaptığı ürünü satmak istiyor ama bununla ilgili bir pazar yok. Her kadın kendi iş yerini açamayacağı için hanımeli projesini ürettik. Hanımlar yapmış olduğu el ürünlerini yiyecekleri, başkanımızın da uygun gördüğü bir yerde haftanın bir günü veya iki günü bu azarda satış yapacaklar, kendilerine gelir elde edecekler. Aynı zamanda biz kadınlarımıza devletin teşviklerinden bahsediyoruz. Nasıl girişimci olunur bu konuda eğitimler veriyoruz. Osmaniye'den sosyal hizmetlerden mikro kredi alan kadın sayısı çok az. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Kısa sürede çok kadına ulaştık bu konuda." dedi.

YEREL YÖNETİM OLARAK DESTEK VERECEĞİZ

Toplumlarda bu tüp organizasyonların ve birlikteliklerin öneminin çok büyük olduğunu belirten belediye Başkanı Kadir Kara, "Bizim baştan beri, 'Birlikte yönetim' esasını kabullenmiş bir yönetim anlayışı içerisinde Osmaniye'ye hizmet vermeye çalıştık. Buradaki birlikte yönetimdeki kastımızda bu şehirde yaşayan ve bu şehirde ter döken ve havasını soluyan bütün hemşerilerimizle, kardeşlerimizle şehrin gelişmesi ve kalkınması yolunda birlikte mücadele vermek, omuz omuza bu şehri kalkındırmak daha güzel gelecek günlere doğru birlikte yürüyebilmektir amacımız. Osmaniye İş Kadınları Derneği de bu amaca hizmet etmek üzere kurulmuş olan bir derneğimiz. Bunu da hanımefendi kardeşlerimiz kurmuş vaziyette ve bundan ziyadesiyle mutlu olduğumu ve heyecanlandığımı ifade etmek istiyorum. Osmaniye'nin gerçekten bu tip oluşumlara, birlikteliklere ihtiyacı var. Dolayısıyla bizde yerel yönetim olarak bu şekilde bu iyi niyetli amaçlarla şehrin ekonomik ve sosyal, kültürel açısından gelişime katkı sağlayacak olan kuruluşlara ziyadesiyle destek vermeye çalışıyoruz. O nedenle de elimizden gelindiği kadar bu tür kuruluşların çalışmalarını destekliyoruz, desteklemeye de gayret göstereceğiz. Bu vesile ile ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Ziyarete İŞKAD Başkanı Feride Demir, Başkan yardımcısı Şenay Toku, Sekreter Kadriye Akdumanlı, Sayman Hale Sarıer, Üyeler Emine Yılmaz, Betül Köksal, Ümran Okyay ve Tülay Toku Katıldı. Ayrıca ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke'de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Feride Demir Kadir Kara Osmaniye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title